Mücver tam bir sebze resitali yaşatan bir lezzet. Sade de yenilebilen bu mücver pek çok kişinin en çok sevdiği tatlar arasında yer alıyor. Bu tarifi daha da güzel yapacak olan ise yağ çekmemesi şüphesiz. İşte biz de sizler için yağ çekmeyen bir mücver tarifi hazırladık.

YAĞ ÇEKMEYEN MÜCVER TARİFİ, MALZEMELERİ VE PÜF NOKTASI!

Kabak mücverindeki en önemli püf nokta, kabağın suyunu güzelce sıkmaktan geçiyor. Bir diğer püf nokta ise kabağınızı rendelerken ortadaki çekirdekli ve sulu kısımlarını rendelememeye özen göstermeniz gerekir. Peki yağ çekmeyen mücver nasıl yapılır? İşte yağ çekmeyen mücver tarifi ve malzemeleri;

YAĞ ÇEKMEYEN MÜCVER İÇİN GEREKEN MALZEMELER!

2 adet kabak

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

1 tutam maydanoz

1 tutam nane

1 tutam taze soğan

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

1 paket kabartma tozu son olarak da kızartmak için 1 çay bardağı sıvı yağ.

YAĞ ÇEKMEYEN MÜCVERİN YAPILIŞI!

Mücver için önce kabakları yıkayın ve soyun. Çekirdeklerine dikkat ederek rendeleyin. Bir kap içerisine önceden doğranan yeşillikleri, kabakları, yumurta ve baharatları ekleyip 2  yemek kaşığı un ve kabartma tozunu da ekleyin ve karıştırın.

Tavaya sıvı yağı alın. Yağ hafif kızınca bir kaşık yardımıyla harcı dökün. Karışım bitene kadar bu işleme devam edin. Daha sonra sarımsaklı yoğurt hazırlayıp sunum yapabilirsiniz. Bu lezzetli ailenizle afiyetle tüketebilirsiniz.

Kaynak: Derya Sarıtepeci