Mısır haşlama suyunun atılması yaygın bir alışkanlık olsa da, aslında bu suyun birçok faydalı kullanımı bulunmaktadır. Mısır haşlama suyu, besleyici özellikleri nedeniyle atılmak yerine değerlendirilmelidir. İşte mısır haşlama suyunun faydaları ve kullanım alanları...
 

HAŞLAMA SUYUNU BİR DAHA DÖKMEYECEKSİNİZ

Mısırın haşladığınız su sağlık için içerdiği birçok fayda nedeniyle birçok kişi tarafından tüketilir. Mısırı haşladığınız suyu bir şişeye aktararak buzdolabında saklayarak tükettiğinizde faydalarına inanamayacaksınız.

Bunca zamandır lavabonun yolunu tutan mısır suyunun faydaları bakın nelermiş.

Bağışıklığı güçlendirir.

Anti- kolesterol özelliğine sahiptir.

Yüksek lif içeriğinden ötürü zayıflamaya yardımcı olur.

Sindirim dostudur.

B1, B2, B3 ve C vitaminlerinin sağlamış olduğu enerji sayesinde yorgunluğa iyi gelir.

Vücudun toksinlerle savaşmasına yardımcı olur.

Kötü kolesterolle savaşır.

Cildi yumuşatır.

İshali önlemeye yardımcı olur.

Bağırsak parazitlerini azaltır.

Mide asidini dengeleyerek, ülser ve reflü gibi hastalıkları önler.

Haşlanmış Mısır Suyunun Kullanım Alanları

1. Sebzeli Çorbalarda Kullanımı: Mısır haşlama suyu, sebzeli çorbaların lezzetini artırmak için harika bir bileşendir. Bu suyu, sebze çorbalarında kullanarak besleyici bir öğün elde edebilirsiniz.

2. Bitkisel Besin Takviyesi: Mısır haşlama suyu, bitkisel besin takviyesi olarak kullanılabilir. Bitkisel çaylar veya içecekler için su yerine mısır haşlama suyu tercih ederek vücudunuzun ihtiyacı olan besinleri alabilirsiniz.

3. Bitki Sulama Suyu Olarak Kullanımı: Mısır haşlama suyu, bitkilerinizi sulamak için ideal bir doğal gübre görevi görebilir. Bitkilerinizin daha sağlıklı ve verimli olmasını sağlamak için mısır haşlama suyunu kullanabilirsiniz.

4. Pişirme Sularında Kullanımı: Pilav, makarna veya çorba gibi yemeklerin pişirme sularında mısır haşlama suyu kullanarak lezzetli ve besleyici yemekler elde edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi