Balık çorbası, sevilen balıklardan yapılabilir. Anak mevsim balıklarından yapılması, çorbanın lezzetini arttıracaktır. Balık çorbasına önyargılı olanalr bile bu tarifi severek yapacak. Peki "Balık çorbası nasıl yapılır? Balık Çorbası tarifi nedir?" İşte ayrıntılar...

BALIK ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER!

-          1 adet levrek

-          2 diş sarımsak

-          1 adet küçük soğan

-          Bir tutam maydanoz

-          1 adet patates

-          1 adet havuç

-          1 dal kereviz sapı

-          Bir tutam dereotu

-          1 yemek kaşığı un

-          1 adet defne yaprağı

-           Balık haşlamak için 5 su bardağı su

-           Yarım su bardağı soğuk su

-          Tuz

-          Karabiber

-          1 yemek kaşığı tereyağı

-          Sıvı yağı hazırlayınız.

BALIK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Balığımızı güzelce temizleyin ardından filetosunu çıkaralım ve kalan parçaları haşlayalım. Haşlanan balığın parçalarını pişirip suyunu daha sonra kullanmak üzere süzün ve kılçıklarını ayırarak bir kenara koyun.

Bir köşede bekleyen filetoyu minik minik doğrayıp bir kaba alın. Sebzeleri de küçük küçük doğrayın. Ocağa aldığınız tencereye yağları ekleyin ve üzerine önce minik minik doğradığımız havuçlarınızı ilave edin güzelce karıştırarak soteleyin. Ardından üzerine soğanı ekleyin. Soğanı iyice kavurduktan sonra sarımsağı rendeleyin ve ilave edin. Daha sonra üzerine unumuzu ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.

1 bardak soğuk su ve önceden süzülen balık suyunu da koyun ve kaynatın. Kaynama işleminde üzerinde köpükler oluşacaktır onları kaşık alın.

Ardından biri kenarda bekleyen patatesi, kereviz sapını, defne yaprağını ekleyip karıştırın. Patates piştikten sonra doğranan levreği ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek fazla karıştırmadan 5 dakika pişirin. Haşlayıp kılçığını temizlediğiniz balık etlerini, doğranmış maydanoz ve dereotunu da koyun çorbamızın altını kapatıp karıştıralım. Kapağını kapattıktan sona 5 dakika dinlendirin.

Kaynak: Derya Sarıtepeci