Kabartma sorunu, ev hanımlarının genellikle karşılaştığı bir durumdur. Bu durum can sıkıcı olabilir ancak utanılacak bir durum değildir. Kabartmanın püf noktası ise oldukça basittir. Süt yerine kek için kefir kullanmak, kabarma konusunda oldukça etkili bir yöntemdir. İşte size detaylarıyla kefirli kek tarifi...
 

Malzemeler:

· 3 adet yumurta
· 1 su bardağı toz şeker
· 1 su bardağı süt (ya da yoğurt)
· 1 su bardağı sıvı yağ
· 1 paket kabartma tozu
· 1 paket vanilya
· 2,5 su bardağı un
· 1 paket maden suyu

2-113

Hazırlanışı:

1. Yumurtaları bir karıştırma kabına alın.
2. Üzerine şekeri ekleyip mikserle 3-4 dakika çırpın.
3. Sırasıyla süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırın.
4. Tereyağı ile yağladığınız bir tepsiye karışımı dökün.
5. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 

Kekin Yanında İyi Giden 4 Şey

Kekin yanında keyifle tüketebileceğiniz birçok içecek seçeneği bulunmaktadır. Sıcak bir kahve, ferahlatıcı bir limonata, sağlıklı bir smoothie veya serinletici bir buzlu çay gibi seçenekler arasından isteğinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. İçecek seçenekleri, kekin tadını tamamlayarak keyifli bir deneyim sunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi