Yüzyılın hastalığı olarak bilinen kanserin tedavi yöntemleri sık sık tartışma konusu olurken, altı Nobel ödüllü Alman doktor Johanna Budwig’in keten tohumu ve yağı ile kansere açtığı savaş güncelliğini koruyor.
Yüzyılın hastalığı olarak bilinen kanserin tedavi yöntemleri sık sık tartışma konusu olurken, altı Nobel ödüllü Alman doktor Johanna Budwig'in keten tohumu ve yağı ile kansere açtığı savaş güncelliğini koruyor.
Hastalarının yüzde 90'ını tedavi eden Budwig'in beslenme kombinasyonunun, dünyada kanserle savaşan gelmiş geçmiş en iyi ve başarılı diyet olduğu belirtiliyor.
Nobel ödüllü doktordan kansere yeni çözüm
Dr. Johanna Budwig, Nobel Tıp Ödülü'ne altı kez aday gösterildi, 2003'te 95 yaşındayken öldüğünde kanser hastalarının yüzde 90'ını tedavi etmesiyle biliniyordu.
Dr. Budwig yan etkilere neden olmayan toksik olmayan maddeler kullanarak her türlü kanseri kalıcı olarak iyileştirdi. Şaşırtıcı başarısından dolayı Dr. Budwig, ilaç ve nükleer endüstrileri için en büyük düşman oldu ve çalışmaları sansürlenmeye başlandı.
Kansere karşı keten tohumu yağı
Keten tohumunun kansere iyi geldiğini kanıtlayan Alman Dr. Johanna Budwig, keten tohumu yağı diyeti ile 1951'de Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü. Yağlar üzerinde uzmanlaşmış bir biyokimyacı olan ve 6 kez Nobel Ödülü'nü alan Dr. Budwig, birçok kanser hastasının bu hastalığı yenmesine yardımcı oldu.
Kanser tedavisi konusunda geliştirdiği keten protokolü bugün de Avrupa ve ABD'nin önemli tıp merkezlerinde uygulanan Dr. Budwig, keten tohumu yağının eğer taze tüketilirse kanseri etkisiz hale getireceğini ispatlamıştı.
Budwig'in savunduğu görüşe göre keten tohumu yağı mucizesi dikkat çeken nokta;
'Hücre zarı lipidler veya yağlardan oluşur. Yüksek derecede doymamış yağ asidi omega 3 yağ asitleri olarak adlandırılır. Bunlar 'balık yağları' ile ilgilidir, geleneksel tıp da bunu tavsiye eder. Bu yağlar ayrıca başka gıdalarda da bulunur, ama en çok keten tohumu yağında bulunur. Ancak keten tohumunun ya evde taze öğütülerek tüketilmesi ya da çıkarıldıktan sonra dondurucuda saklanmış olması şart. Keten tohumu yağının mutlaka soğuk sıkım olması ve aşırı sıcaktan korunması gerekli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Dr Budwig demir eksikliğine bağlı kansızlığın hücrelerin yeterince oksijen alamaması sonucunda, havasız kalan hücrelerin son çare olarak glukoz ile ( şeker) solunum yaptığını fark etti. Güçsüz kalan hücreler yeni hücre oluşumunu için bölünme yapamayıp, yeni ve eski hücre bir arada yapışık kalarak tümör oluştuğunu anlattı. Her şeyin başı, kansızlık demir eksikliği hastada giderilmeliydi.
Dr. Johanna Budwig'in keten tohumu yağı diyeti
Dr. Johanna Budwig, özellikle yağlar üzerine uzmanlaşmış bir biyokimyacı. Keten tohumu diyetini ilk kez 1951'de ortaya atıyor ve 1990'da onkolog Dr. Dan C. Roehm M.D. tarafından yeniden ele alınıyor. Dr. Roehm bu diyetin dünyada kanserle savaşan gelmiş geçmiş en iyi ve başarılı diyet olduğunu belirtiyor
Budwig, diyetinin hem önleyici hem de iyileştirici olduğunu öne sürüyor. Beslenmede alınan linol-asit eksikliğinin oksidasyona sebep olduğunu ve bunun da kansere ve birçok kronik hastalığa yol açtığını söylüyor.
Doğru beslenme kombinasyonu
Doğru proteinle doğru yağın buluştuğu en iyi kombinasyon keten tohumu yağıyla süzme yoğurt ( quark) birlikteliğidir. Keten tohumu mutlaka taze olmalıdır. Diyette içinde doğal şekerlerin bulunduğu armut, üzüm, incir, hurma gibi karbonhidratlar da var. Doğal bal kesinlikle çok yararlı. A vitaminince zengin havuç bir miktar çörek otu.
Bir kişi günde, 100 gr süzme yoğurda (Almanca Quark) 40 gr keten tohumu yağı ve 30 mililitre süt karışımını mutlaka yemeli. Bunları karıştırmak için bir blender veya yumurta çırpıcı gerekiyor. Bu karışım biraz balla tatlandırılabilir. Hatta istenirse taze meyveler eklenebilir. Kuru üzüm, hurma, kuru incir.
Keten tohumu karışımı nasıl hazırlanıyor.
250 ml. keten tohumu yağı miksere konur. Üzerine 450 gr. az yağlı süzme peynir ve 4 yemek kaşığı bal eklenir. Bir miktar su da eklenerek bunlar iyice karışana kadar çalıştırılır. Karışımın üzerinde hiçbir yağlanma görülmeyene kadar karıştırılmalıdır (5 dakika kadar).
Süzme peynir ( quark) yerine alternatif olarak süzme yoğurt da kullanılabilir.
Karışım nasıl hazırlanıyor?
2 kaşık keten tohumu yağı, 2 kaşık süt ve 2 kaşık Quark karıştırılır. (Bir çok markette quark satılıyor) Buna 2 kaşık limon suyu (veya elma sirkesi ev yapımı) ve 1 kaşık dere otu, hardal gibi bitkiler eklenir. Son olarak üzerine içine kimyasal koruyucu karıştırılmamış (ev yapımı) salatalık turşusu ve bir tutam kaynak tuzu eklenir.
Dr. Budwig bu diyetin 5 sene boyunca veya tümör yok olana kadar sürdürülmesini öneriyor. Oksijen eksikliği hücrelerin bilinmesini engelliyor o bakımdan mutlaka kanser hastaları günlük temiz hava almalı, mümkünse temiz havada yürüyüş yapmalı. Kalın sağlıcakla..