İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Vali Davut Gül başkanlığında, mülki idare amirleri, adli yargı mensupları ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla "Dilencilikle Mücadele Toplantısı" düzenlendi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Ataşehir, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Şişli ve Üsküdar ilçelerinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.
Dilencilikle mücadele kapsamında işlem yapılanların yüzde 20,5’ini çocuklar, yüzde 79,5’ini ise yetişkinler oluşturdu. Bu kişilerden 54 bin 350’sine idari işlem uygulanırken, 469 yabancı uyruklu kişi İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
Çalışmalar kapsamında 207 çocuk koruma altına alınırken, 307 kişi hakkında suç duyurusunda bulunularak adli işlem başlatıldı.
Vali Davut Gül, toplantıdaki değerlendirmesinde, "Sorunun değil çözümün bir parçası olacağız. İlimizde dilencilikle mücadelemizi 7/24 kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.