"Mektubun İçeriği Trump'ın Kamuoyuna Yaptığı Açıklamalardan Farklı Değil"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, düzenlenen haftalık basın toplantısında ülkesinin dış politika gündemi ve bölgesel gelişmelere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Mektubun İçeriği Spekülasyondan İbarettir"


ABD Başkanı Trump'ın Hamaney'e yazdığı mektubun içeriği ve İran'ın vereceği yanıtın ne olacağı sorulduğunda Bekayi, "Trump'ın mektubunu şu anda yayımlama imkanına sahip değiliz. Bu mektup hakkında medyada yer alan haberler büyük ölçüde spekülasyondan ibarettir ve kesin bir dayanağı bulunmamaktadır. Mektubun içeriği Trump'ın kamuoyuna yaptığı konuşmalardan çok da uzak değil ve bu unsurlara dayanıyor." şeklinde konuştu.

Bekayi, mektubun incelenmekte olduğunu ve daha sonra "uygun kanallar aracılığıyla" bir yanıt vereceklerini ifade etti. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin Umman'a yaptığı ziyaretin Trump'ın mektubuyla ilgili olmadığının altını çizdi.

"Türkiye ile Görüş Ayrılıkları Diyalog ve Anlayışla Yönetiliyor"


İranlı Sözcü, Türkiye ile ilişkilere dair bir soruya ise şu yanıtı verdi:


"Her iki ülke de ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesinin öneminin bilincindedir. Suriye dahil, bölgesel konularda Türkiye ile aramızda var olan görüş ayrılıkları diyalog ve anlayışla yönetiliyor."

"Tehdit ve Baskı Altında Müzakere Masasına Oturmayız"

Bekayi, ABD ile nükleer mesele konusunda müzakere ihtimaline de değinerek, İran'ın tehdit ve baskı altında müzakere masasına oturmayacağını bir kez daha vurguladı.

Kaynak: AA