Sayısız Türk mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini çalan Yunanistan iyice zıvanadan çıktı. Sürekli olarak mutfak kültürümüzün ürünlerini isim değiştirerek kendininmiş gibi göstermekten geri durmayan Yunanlılar bu sefer de "Lokma" tatlısına göz dikti.
Yunanlılar tıpkı baklavada olduğu gibi bu sefer de lokmaya sahip çıkmaya başladı. Gaziantep'in meşhur tatlılarından olan ve Türkiye'de her köşe başında satılan lokma, Amerika'da Yunan lezzeti olarak Yunan bayrağı eşliğinde satılmaya başlandı. Restoran, Türk tatlısı olan lokmayı “Lokoumades” olarak kendilerine uyarladı.
Lokmanın Türk tatlısı olduğunu ve özellikler Gaziantep'te fazlasıyla tüketildiğini belirten vatandaşlar ise Yunanlılara tepki gösterdi. ‘Loukoumades’ Miami’nin en çok konuşulan tatlıları arasına girdi.
Lokmanın Türk tatlısı olduğunu ve özellikler Gaziantep'te fazlasıyla tüketildiğini belirten vatandaşlar ise Yunanlılara tepki gösterdi.
Yaşanan bu gelişme kültürümüzün mirasını koruma ve tanıtma konusunda daha fazla çalışmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.