İçtihat Bülteni Uygulaması'ndan alınan bilgilere göre, Gebze'de karşılıklı açılan bir boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlılığı nedeniyle ailesine yeterli ilgiyi göstermemesi, Gebze Aile Mahkemesi tarafından kusurlu davranış olarak kabul edildi. Taraf vekillerinin istinaf başvuruları Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi tarafından reddedildi. Taraf vekilleri bu kararı temyize götürdü ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne gönderildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, tarafların temyiz itirazlarını reddederek, internet bağımlılığının boşanma sebebi olabileceğini onayladı.

Sosyal medya uygulamalarının kapatılması veya sınırlandırılması gerektiğini savunan Ekrem Öztürk, "Evdeyken sosyal medyada biraz vakit geçiriyoruz. Eşim de benimle birlikte sosyal medyada zaman geçiriyor. Gençler ve ebeveynler genellikle TikTok'ta vakit harcıyor. Çocuklar, ebeveynlerinin sosyal medyada çok vakit geçirdiğini görünce onlar da alışıyor. Sosyal medya uygulamaları kapatılmalı veya sınırlandırılmalı" dedi.

A W238995 03 

(GÜLBEN - EKREM ÖZTÜRK)

Telefon kullanımının boşanma sebebi olmaması gerektiğini düşünen Gülben Öztürk ise, "Sosyal medya kısıtlanmalı veya kapatılmalı. Sosyal medya kapatıldıktan sonra kişi hala eşiyle vakit geçirmiyorsa o zaman boşanma sebebi olabilir. Telefon kullanımı boşanma sebebi olmamalı" diye konuştu.

Telefon bağımlılığının aileleri olumsuz etkilediğini belirten Melis Uzun, "Biz de telefonda vakit geçiriyoruz ama dengeli kullanıyoruz. Çünkü bakmamız gereken iki çocuğumuz var. Hem onlarla ilgilenip hem de telefonda vakit geçirebiliyoruz" şeklinde konuştu.

A W238995 02

(MELİSA - TURAN UZUN)

Kaynak: İHA