Türkiye bir yandan bahara hazırlık yaparken Doğu da soğuk hava, kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiliyor. Erzurum Palandöken geçidinde sis ve tipi nedeniyle onlarca araç mahsur kaldı. Van-Bahçesaray yolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
ERZURUM'DA SİS VE TİPİ ULAŞIMI AKSATTI
Erzurum-Tekman kara yolu Palandöken geçidinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis ve tipi ulaşımı aksattı. Geçidi kullanan vatandaşlar tipi nedeniyle araçlarıyla yolda mahsur kaldı.
ÇOK SAYIDA ARAÇ YOLDA KALDI
Çok sayıda araç karayolları ekiplerinin 2 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı. Palandöken geçidine tünel yapılmasını isteyen vatandaşlar kış döneminde bölgede bu tarz sıkıntılarla sürekli karşılaştıklarını belirtti.
VAN-BAHÇESARAY YOLU TİPİ NEDENİYLE ULAŞIMA KAPANDI
Van-Bahçesaray kara yolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi yoğun tipi nedeniyle ulaşıma kapatıldı.
Bahçesaray Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Karayolları ekiplerince, tipi dolayısıyla görüş mesafesi azalması nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı Bahçesaray'a bağlı Liman Mahallesi ile Çatak ilçesine başlı Yukarı Narlıca Mahallesi arası kara yolu güzergahı geçici olarak çift yönlü trafiğe kapatılmıştır" denildi.