Boykot ürünleri marka marka araştırılmaya devam ediliyor. İsrail’in Filistin’e yaptığı zulümlerden İsrail ürünlerine tepkiler artıyor. Bu olayı protesto etmek isteyen vatandaşlar, İsrail ile bağlantısı ürünleri satın almamaya başladı. Bunun içinde hangi yiyeceklerin hangi içeceklerin boykot ürünü olduğunu merak ediyor. Peki “H&M, Sephora boykot ürünü mü? Popeyes boykot ürünü mü?" İşte detaylar!
H&M, SEPHORA BOYKOT ÜRÜNÜ MÜ?
H&M, 1947 yılında Hennes & Mauritz AB adıyla İsveç'te kurulan 37 ülkede 2000'den fazla mağazaya sahip bir giyim şirketidir. H&M, ürünlerini dünyada olduğu gibi Türkiye'de tanınır. 2010 yılında H&M, Match Retail Ltd ile özel bir franchise sözleşmesine imza attı ve böylece İsrail'de dört yeni mağaza açıldı. Match Retail Ltd.İsrail'de çeşitli ticari faaliyetler yürüten özel bir şirkettir. H&M, İsrail'de mağazalar açarak İsrail'in Filistin topraklarını askeri işgalini meşrulaştırıyor.
Sephora, Fransa'da 1969 yılında Dominique Mandonnaud tarafından kuruldu. Sephora, "Güzelliğin Kalp Atışı" sloganıyla ön plana çıktı. Boykot ürünü olduğuna dair bir bilgiye rastlanılmamıştır.
POPEYES BOYKOT ÜRÜNÜ MÜ?
Popeyes, ücretsiz yiyecek ve içecek sağlayarak İsrail ordusunu destekleyen Burger King’e ait bir şirkettir. Burger King, bu markayı 2017 yılında satın aldı.
Popeyes, Restaurant Brands International kuruluşu bir firmalardan biridir. Burger King, 1999 yılında ilk kez Batı Şeria’daki gayrimeşru İsrail yerleşimine bir şube açmasından dolayı boykot edildi. Takvimler 7 Ekim 2023’ü gösterdiğinde de Burger King ’kahramanlarımızı destekliyoruz’ temasıyla İsrail ordusuna ücretsiz yemek dağıtımına başladığını duyurdu. İsrail ordusuna doğrudan destek sağladığı için Burger King, boykot listesine eklenmiştir.
EKER, PINAR BOYKOT ÜRÜNÜ MÜ?
Eker ve Pınar markaları için de boykot ürünü mü şeklinde pek çok soru sorulmaktadır. Ancak iki markada boykot ürünü değildir. Eker, Nilüfer/Bursa merkezli uzun yıllardır Türkiye'de ağırlıklı olarak süt ve süt ürünleri yani ayran, yoğurt, kefir, peynir gibi ürünleri üreten yerli bir markadır. Aynı şekilde Pınar da Selçuk Yaşar tarafından kurulan Yaşar Holding'e ait olan yerli bir markadır. Eker ve Pınar markaları boykot edilmiyor.