Binlerce yıldır alternatif tıpta kullanılan çörek otunun faydaları saymakla bitmiyor. Adeta her derde deva olan bu mucizevi bitki, içerdiği antioksidanlar ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Hazırsanız çörek otunun faydalarına bakalım!

Çörek Otu Yemenin Faydaları

Özellikle hamur işlerinde sıkça gördüğümüz çörek otunun aslında birçok yararı olduğunu biliyor muydunuz?

Çörek otunun faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Çörek otunun en çok bilinen faydası, bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. İçeriğinde bulunan timokinon maddesiyle vücudu enfeksiyonlara, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı korur.
  • Ayrıca antioksidan özelliği sayesinde, vücuttaki serbest radikallerin yol açtığı hücresel hasarları azaltır.
  • Çörek otunun anti-inflamatuar özellikleri, mide ve bağırsaklardaki iltihaplanmaları azaltır. Ayrıca sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlık, şişkinlik ve gaz gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı çörek otu yemek, mide asidini dengeleyerek reflü gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olabilir.
  • Çörek otunun içerdiği vitamin ve mineraller saç ve cilt sağlığını da iyileştirir. Antioksidan özellikleri sayesinde ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltır.
  • Aynı zamanda cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar.
  • Çörek otu metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmaya ve kilo vermeye yardımcı olur.
  • Sabahları aç karnına çörek otu yemek kötü kolesterol (LDL) seviyelerini düşürmeye yardımcı olur ve kan basıncını dengeler. Bu sayede hipertansiyon gibi rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olur.
  • Çörek otunun içeriğindeki bileşenler insülin direncini azaltarak kan şekerinin dengede tutulmasına yardımcı olur. Sabah aç karnına çörek otu yemek kan şekerinin ani bir şekilde yükselmesini ve düşmesini önler.
  • Çörek otunun içerdiği timokinon maddesi stres ve anksiyetenin azaltılmasına yardımcı olur.
  • Çörek otunun anti-enflamatuar özellikleri vücutta oluşabilecek iltihaplanmaları önler. Özellikle sabahları aç karnına çörek otu yemek, eklem ağrılarını ve artrit gibi hastalıkların belirtilerini hafifletir.

NOT: Çörek otunun sağlığa birçok faydası olsa da aşırı tüketilmesi çeşitli yan etkilere sebep olabilir. Bu yüzden günde 1 çay kaşığından fazla çörek otu tüketilmemelidir. Ayrıca gebeler, emziren anneler ve kronik rahatsızlığı olan kişiler de çörek otu tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.

Çörek Otu Yemenin Faydalari 1

Çörek Otu Nasıl Tüketilir?

Adeta her derde deva olan çörek otunu aşağıdaki şekilde tüketebilirsiniz:

  1. Sabah aç karnına 1 çay kaşığı çörek otunu çiğneyerek yiyebilirsiniz.
  2. Öğütülmüş çörek otunu yoğurt, salata veya peynirle karıştırabilirsiniz.
  3. 1 çay kaşığı çörek otunu, 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılarak tüketebilirsiniz.
  4. Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı çörek otu yağı içebilirsiniz.
  5. Çörek otunu poğaça ve böreklerin üzerine serpiştirebilirsiniz.

Bu yazımızda alternatif tıbbın vazgeçilmezleri arasında yer alan çörek otunun faydalarını listeledik.

Kaynak: HABER MERKEZİ