Eskişehir'in Orhangazi Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay, çevre duyarlılığı ve kamu görevlilerine yönelik şiddet tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Mahalle Muhtarı Hüseyin Erdemir, özel mülk olan boş bir araziye çöp döken 4 kişiyi uyardığı için küfür ve fiziksel saldırıya maruz kalmıştı.

Olay, 12 Mart'ta gerçekleşti. Muhtar Erdemir, kamyonetle çöp döken şahısları uyardıktan sonra küfürler eşliğinde darp edildi. Ancak muhtarın iddiasına göre, darp olayından sadece iki gün sonra aynı kişiler yeniden boş araziye çöp döktü.

Muhtar Erdemir, "Onlarla mahkemelik olduk, karakolda ifadelerini aldılar. Yine duyarlı vatandaşlarımız telefonlarıyla kaydetmiş. Geçen sefer döktükleri yerin bir kilometre üst tarafına yine iki araba çöp dökmüşler. Hiç kimseden çekinmiyorlar. Buradan tüm zabıtalara ve polislere sesleniyorum; lütfen ilgilensinler ve gereğini yapsınlar. Burası yolgeçen hanı değil, Orhangazi mahallemiz oksijeni en bol olan mahalle ve Eskişehir'in en çok kullandığı mahallelerden biri. Ben bunların üzerine gitmeye devam edeceğim" dedi.

Eskişehir’de faciadan dönüldü: Alev alan minibüsteki 4 çocuk son anda kurtarıldı Eskişehir’de faciadan dönüldü: Alev alan minibüsteki 4 çocuk son anda kurtarıldı

Erdemir, olayın kamera kayıtlarının da bulunduğunu belirterek, "Darp olayından sonra ertesi gün aynı saatlerde tekrar yaşandı bu olay. Aynı plaka, aynı şahıslar. 4 kişi gidip yine moloz döküyorlar. Neyden cesaret aldıklarını hiç anlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Muhtar Erdemir, çevreye duyarlılık göstererek mahallesini korumaya çalışırken maruz kaldığı saldırı ve tehditlere rağmen mücadelesine devam edeceğini vurguladı. Olayla ilgili yetkililerden hızlı ve etkili bir müdahale beklenirken, çevre kirliliği ve kamu görevlilerine yönelik şiddet sorunu yeniden tartışma konusu oldu. Eskişehir (2)

Kaynak: İHA