Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da bulunan İrsen Küçük Ortaokulu’nda yaşanan başörtüsü krizi, ülkede tansiyonu yükseltti. 

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu'nun, öğrencinin okula alınması gerektiğini belirtmesine rağmen okul yönetimi bu talebi reddetti.

Başörtüsü engeliyle karşılaşan öğrencinin annesi Nazlı Şimşek, tepkisini "Yıl olmuş 2025 ama biz hâlâ 28 Şubat zihniyetini yaşıyoruz. Beni ve çocuğumu ayrı ayrı baskılarla ikna etmeye çalıştılar, türlü iftiralara uğradık. Çocuğum tam üç haftadır eğitiminden uzak. Üstelik bunu yapanlar eğitimci olarak geçiniyor" sözleriyle dile getirdi.

Türk Büyükelçiliği Önünde Gerginlik Tırmandı

Başörtüsü yasağı nedeniyle yükselen tansiyon sürerken, sendika başkanı Selma Eylem Türk Büyükelçiliği önünde tepki çeken açıklamalarda bulundu. 

Büyükelçinin eğitim kurumlarına müdahale ettiğini ileri süren Eylem, "Türk elçisine bir kez daha 'Go home' diyoruz. Eğer bu dayatma devam ederse, çocuklarımızın sınav hakkını engellemiş olacaklar. Polis ve yetkililere sesleniyorum, gereken neyse yapılmalı. Daha önce böyle bir sorun yaşamadık. Kuralları değiştirdiyseniz sonuçlarına da katlanacaksınız. Binleri buraya toplamaya hazırız. Büyükelçi elini okullarımızdan ve çocuklarımızdan çeksin artık" şeklinde tehdit içerikli ifadeler kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi