Başbakan Yıldırım, telefonla görüştüğü ABD Başkan Yardımcısı Pence’e önemli uyarılarda bulundu,”Suriye meselesine daha fazla ağırlık koyun” dedi.

HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Başbakan, görüşmede, Suriye rejiminin İdlib'deki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna ABD tarafından verilen karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade ederek, ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediklerini ve bu yolda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cuma günü gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Suriye rejiminin İdlip'teki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna karşı ABD tarafından verilen zamanlı karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade etti.

GÜVENLİ BÖLGE VURGUSU

Yıldırım'ın ABD'den Suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini ve bu yolda Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirttiği öğrenildi. Başbakan Yıldırım'ın bu gelişmeler ışığında Türkiye'ye doğru bir göç hareketi ihtimalini de göz önünde bulundurarak Suriye'de güvenli bölge tesis edilmesi seçeneği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini de vurguladığı kaydedildi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

ABD Başkan Yardımcısı Pence'in ise, ABD'ye verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği, Türkiye ile diyalog ve işbirliğine önem verdiklerini, Suriye'deki sınamalar karşısında işbirliğinin önümüzdeki dönem daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini ve Suriye'deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını ifade ettiği öğrenildi.