Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, kurban etinin doğru tüketimiyle ilgili bilgilendirmeler yaptı.

Bakan Koca, paylaşımında Uzman Diyetisyen Hümeyra Arslan'ın kurban eti tüketimiyle ilgili bilgilendirmelerinin yer aldığı bir videoya da yer verdi. Paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Kurban etini bir gün dinlendirdikten sonra tüketmek sağlık için daha faydalıdır. Etin yanında sebze, salata, yoğurt, tam taneli ürünleri ihmal etmezsek dengeli beslenmeyi sağlamış oluruz. Özellikle, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyanların kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırması ve sakatat tüketiminden kaçınması önemlidir."

Bakan Koca, kurban etinin bir gün dinlendirildikten sonra tüketilmesinin sağlık açısından daha uygun olduğunu belirtti. Ayrıca, etin yanında sebze, salata, yoğurt ve tam taneli ürünlerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu şekilde dengeli bir beslenme sağlanabileceğini ifade etti.

Bakan Koca, yüksek kolesterolü olan ve kalp hastalığı riski taşıyan kişilerin kırmızı et tüketimini haftada iki günle sınırlandırmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, bu kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmasının önemine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bu uyarıları, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda vatandaşlara yol gösterici nitelikte.

Kaynak: istiklal.com.tr