Uşak Valisi Naci Aktaş, Ankara-İzmir karayolundaki polis denetim noktasını ziyaret etti. Vali Aktaş, burada İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz’den Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında devam eden denetimler hakkında bilgi aldı.

"TATİLİN SON GÜNÜNE KADAR TEDBİRLERİMİZ DEVAM EDECEK"

Bayram tedbirleri kapsamında hem asayiş hem de trafik düzenini sağlamak için ek tedbirlerin alındığı aktaran Aktaş, "Tatil boyunca 747 uygulama noktasında toplamda 5 bin 84 jandarma ve emniyet personelimiz görev yapacak. Ramazan Bayramı tatili 9 gün fakat 12 günlük tedbir alınmış durumdadır. Tedbirlerimizi çarşamba gününden bu yana başlattık. Tatilin son gününe kadar da bu tedbirlerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

A W422502 03

Ankara-Uşak karayolunda yoğun trafik beklendiği için kamyon, tır, tanker ve ağır vasıta araçların belli saatlerde geçişin yasaklandığını belirten Vali Aktaş, "Burada trafiğin güvenli akışını sağlayabilmek için Ankara-İzmir istikametinde kamyon, çekici ve tanker vasfındaki ağır tonajlı araçların geçişine bugün saat 16.00'dan itibaren başlayarak pazar gecesi 01.00'e kadar izin verilmeyecek, yasaklanmıştır" dedi.

TRAFİK DENETİMLERİNİN AMACI

Uşak Valisi Naci Aktaş, trafik denetimlerinin yalnızca ceza kesmek için değil, kazaların önüne geçmek amacıyla yapıldığını vurguladı. "Denetimlerimizin çokluğu, ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirmek içindir," dedi. Vali Aktaş, açıklamalarının ardından, Ankara-İzmir karayolunda yolculuk yapan sürücüler ve yolcularla sohbet etti, trafik kurallarına uyulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

A W422502 05

Vali Aktaş, açıklamalarının ardından polis uygulama noktasında görevlilerle iftar yaptı.

Kaynak: İHA