MHP'nin boşanan eşlerin nafaka ödeme süresini 5 yılla sınırlayan yasa teklifine sıcak bakmayan Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bunun kadını mağdur edeceğini savundu.

Konuya ilişkin Milliyet gazetesine açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Nafakaya 5 yıl sınır getirilmesi kadınları mağdur eder. Süreci hükümet olarak hassasiyetle izliyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm tarafların görüşlerini alarak çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz yeni mağduriyetler yaratmadan soruna kalıcı bir çözüm bulmak. Adalet Bakanlığımızla çalışmalarimiz devam ediyor" dedi.

540 BİN EVLİLİĞE 140 BİN BOŞANMA

MHP'nin nafaka konusunda teklifini hazırlayan Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise, yaptığı açıklamada Türkiye'de 2018'de 540 bin evliliğe karşı 140 bin boşanma yaşandığını, 2017'ye göre yüzde 10'luk gibi önemli bir artış yaşandığını belirtti. Üç ay evli kalan birinin ömür boyu nafaka vermesinin toplumda sıkıntılara yol açtığını, "gayri meşru ilişkiler" ile "sokaktaki kadın cinayetlerini" tetiklediğini savunan Aycan, kadın cinayetlerinin yüzde 50'sinin eski eşler tarafından yapıldığına dikkat çekti.

Aycan, "Biz hiçbir kadının mağdur olmasını istemiyoruz. Toplumsal sorunu çözmeyi amaçlıyoruz. Yeni evliliklerin önünü açmak ve ölüme varan aile kavgalarına son vermek istiyoruz" dedi. Aycan, MHP olarak hazırladıkları yasa teklifini henüz TBMM Başkanlığı'na vermediklerini belirtirken, teklifteki düzenlemeleri şöyle anlattı: "Nafaka ödemelerine sınır getirilerek, evlilik süresine göre nafaka süresi belirlenecek. 1 yıl evli kalmış ise 1 yıl, 2 yıl evli kalmış ise 2 yıl, 5 yıl evli kalmış ise 3 yıl, 10 yıl evli kalmış ise 4 yıl ve 15 yıl evli kalmış ise 5 yıl nafaka ödemesi yapılabilir."