Kandillerin İslam dünyası için anlamı büyüktür. Kandil, Türkçe'de “ışıklandırılmış fener” anlamına gelir. Aynı zamanda içinde sıvı bir yağ ve fitil bulunan kaptan oluşmuş aydınlatma aracı da bulunmaktadır. Bu anlamlı günleri Müslümanlar, ibadetle geçirmeyi tercih eder. Oruçlar tutulur namazlar kılınır. Ailelerle güzel sofralar kurulur. Çayın yanına da olmazsa olmaz kandil simitleri çıkarılır. Peki sizde evinizde pastane usulü kandil simidi yapmak istemez misiniz? İşte ağızda dağılan kıyır kıyır pastane usulü kandil simidi tarifi!

Kandil Simidi tarifi

KANDİL SİMİDİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER!

-          250 gram yani 1 paket margarin ya da tereyağı

-          1 çay bardağı sıvı yağ

-          1 su bardağı nişasta

-          1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

-          1 yemek kaşığı yoğurt

-          2 tatlı kaşığı şeker

-          1 çay kaşığı tuz

-          Alabildiğine un

Üzeri için:

-          1 adet yumurta

-          1 su bardağı kadar susam

KIYIR KIYIR AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Kandil simidi yapımına öncelikle oda sıcaklığında yumuşamış katı yağı yoğurma kabına alarak başlayalım. Ardından sıvı yağ, yoğurt, sirke, şeker ve tuzu ekleyin.

Sonrasında ise azar azar nişasta ekleyin. Kıvamın kulak memesi yumuşaklığında olmasına özen gösterin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde beze yapın. Düz bir zeminde hamura rulo şeklini verin ve

sonra iki ucundan birleştirerek halka şeklini verelim. Üzeri için 1 yumurtayı çırpın. Ön ve arka tarafını önce yumurtaya sonra susama batırın ve simitleri hazırlayın. Hazırlanan simitleri tepsiye alın. Önceden ısıtılan fırına simitlerinizi koyun. 20 dakika 180 derecede simitleri pişmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun.

Kaynak: Derya Sarıtepeci