ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından yapılan açıklamada, bakteriden etkilenen 10 kişinin hastaneye kaldırıldığı, Colorado'da yaşayan bir kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.
Vakaların incelenmesi sonucunda hastaların McDonald's'ta "Quarter Pounder" tükettiği anlaşıldı. Henüz kesin olarak hangi gıda maddesinin bakteriye yol açtığı tespit edilememekle birlikte, uzmanlar kıyılmış soğan ve dana köftesi üzerinde duruyor. Şüphelenilen gıda maddeleri, salgının görüldüğü eyaletlerdeki McDonald's şubelerinde geçici olarak kullanım dışı bırakıldı.
Olayın ardından McDonald's hisseleri yüzde 9 oranında değer kaybetti. CDC, bakterinin genellikle belirtilerin alınmasından 3-4 gün sonra semptom gösterdiğini ve çoğu kişinin 1 hafta içinde iyileştiğini açıkladı. Yüksek ateş, uzun süreli ishal ve kanlı ishal gibi belirtiler gösteren kişilerin tıbbi yardım alması gerektiği uyarısında bulunuldu.
E.coli bakterisi, özellikle iyi pişirilmemiş et ve süt ürünlerinden bulaşabilen ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.