Husi yönetimindeki Al Masirah TV'nin haberine göre, ABD çarşamba günü Yemen’in başkenti Sana’daki hedefleri vurdu. Bu saldırılar, İran destekli grubun Kızıldeniz'deki gemilere yönelik saldırılarına misilleme olarak düzenlenen hava operasyonlarının son halkası oldu.

Üç görgü tanığı Reuters’a yaptığı açıklamada, saldırıların Sana’daki El-Cerraf bölgesini şehir havaalanına yakın bir noktayı hedef aldığını belirtti.

Husi yönetimindeki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Anees al-Asbahi, X platformunda yaptığı paylaşımda saldırıların Sana’daki El-Tevhid bölgesinde, bir konut mahallesinde inşaat halinde olan bir düğün salonunu da vurduğunu ve çoğu kadın ve çocuk olmak üzere dokuz kişinin yaralandığını açıkladı.

Al Masirah, saldırıların Yemen'in güneyindeki Al-Beyda iline bağlı Al-Suwaidiye bölgesini de hedef aldığını bildirdi. Bu bölge, Husilere ait askeri üsler ve silah depolarıyla biliniyor.

ABD'NİN HUSİLERE BAŞLATTIĞI SALDIRI

ABD, Husilere yönelik mevcut hava saldırılarına geçen Cumartesi başladı ve bu operasyon, Ocak ayında Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray’a dönmesinden bu yana en büyük saldırıydı. Saldırılarda en az 31 kişi hayatını kaybetti.

Trump, İran'a yönelik de bir tehditte bulunarak, gelecekteki herhangi bir Husi saldırısının hesabını sormakla tehdit etti ve ağır sonuçlar uyarısında bulundu. İran Devrim Muhafızları ise Husilerin bağımsız olduğunu ve kendi stratejik ve operasyonel kararlarını aldıklarını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi