2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın Portekiz’deki 11. ayağında milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, beklenen başarıyı elde ederek podyumun zirvesine çıktı. Estoril Pisti'nde gerçekleştirilen ilk yarışta, Toprak hem performansıyla hem de stratejisiyle dikkat çekti.

Yarış öncesi, ıslak zeminde pole pozisyonu almakta zorlandığını belirten Toprak, "Islak zeminde pole pozisyonunu almak benim için zordu, mutluyum. Islak zeminde pole pozisyonunu kazanmak da ilk oldu. Yarışa ıslak ve kuru şartlarına göre de hazırız, bu hafta sonu benim için çok önemli." dedi. BMW fabrika takımıyla yarışan Toprak, ilk bölümde İspanyol pilot Alvaro Bautista ile zorlu bir mücadele verdi. Bautista'nın kazası sonrası, Toprak kalan turları önde tamamlayarak yarışı birinci sırada bitirdi.

Razgatlıoğlu, "Bir kumar oynadım. Herkesten farklı bir lastik kullandım. Başka kimse kullanmadı. Ama yarışta kendimi iyi hissettim. İyi bir tempo yaptım. Buna odaklandım. Bir kez daha kazandım. Bu benim için harika. Çok mutluyum. Takım da mutlu. Yarın, geliştirmemiz gereken noktalar var. İki yarış daha kazanmak için mücadele vereceğim. Göreceğiz... Herkes çok sıkı çalışıyor. Ben daha güçlü geri döneceğim. Yarın bir kez daha elimden gelenin en iyisini deneyeceğim. Herkese çok teşekkürler."

Bu sonuçla birlikte, Toprak puanını 439’a çıkararak şampiyonluk için önemli bir avantaj yakaladı. Yarışta Aruba Ducati'den Nicolo Bulega ikinci, Honda'dan Iker Lecuona üçüncü oldu. Toprak, yarın Estoril'de TSİ 13.00'te Superpole'de ve ardından TSİ 16.00'da ikinci ana yarışta mücadele edecek.

Kaynak: AA