Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, geçtiğimiz günlerde yükseköğrenim öğrencileri için GSB yurt başvurularının başladığını duyurmuştu. Belirlenen süre içinde üniversite öğrencileri yurt başvurularını yapması gerekiyor. Peki “Yurt başvuruları ne zaman bitiyor 2024?  KYK yurt başvurularının son günü ne zaman? Yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2024?” İşte ayrıntılar…

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK 2024?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, KYK yurt başvurularının 20 Ağustos Salı günü başladığını duyurdu. KYK yurt başvuruları, 24 Ağustos Cumartesi yani bugün saat 23.59'da sona erecek.

2024 - 2025 KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK yurt başvurularını yapan öğrenciler merakla sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyor. KYK yurt başvuru sonuçlarının eylül ayının ortalarına doğru açıklanacağı tahmin ediliyor. 

KYK YURT KİME ÇIKAR?

KYK yurt başvuru sırasında öğrencilerden sosyal ve ekonomik durumlarına ilişkin bilgiler alınıyor. Yurt başvuru süreci bittikten sonra da 12 farklı kamu kurum ve kuruluş verilen bilgileri sistematik bir biçimde değerlendiriyor. Öğrencilerin beyanları doğrultusunda değerlendirme yapılıyor ve başvurular sonuçlanıyor. 

KYK yurduna yerleştirme aşamasında ailenin gelir ve sosyal durumu ile başarı oranları göz önüne alınarak öğrencinin durumu tespit ediliyor. Başvuruda verilen bilgilerin doğruluğu, Yükseköğretim Kurulu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından incelemeye tabii tutuluyor. KYK yurt çıkma durumu gelir ve mal varlığı durumuna bakılarak sonuçlanıyor. 

Kaynak: Derya Sarıtepeci