Türkiye'de, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki olarak birçok ürün ve şirkete yönelik boykot çağrıları yapılırken, kartlı ödeme sistemlerinde de yerli ve milli ürünlerin kullanımı teşvik ediliyor. Bu bağlamda, Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında öne çıkan TROY ödeme sistemine olan ilgi artıyor.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun (EKK) 19 Şubat'taki toplantısının ardından yapılan açıklamada, TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlendiği ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde bu sistemin yaygınlaştırılacağı belirtilmişti.

Türkiye'nin finansal teknoloji alanında hızla büyüdüğünü ve Avrupa'nın çok önünde olduğunu ifade eden yetkililer, yerli ve milli çözümlerin zamandan ve maliyetten tasarruf sağladığını vurguluyorlar. Ayrıca, finansal teknoloji sektöründeki yatırımların ve faaliyetlerin hızla arttığına dikkat çekiliyor.

TROY'un milli bir kart şeması olduğunu belirten yetkililer, TROY kart kullanımının artmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme yaşanacağını öngörüyorlar. Ayrıca, TROY'un ülke ekonomisine katkı sağlayan bir değer olduğunu vurgulayarak, TROY logolu kart kullanmanın ülke ekonomisine destek anlamına geldiğini ifade ediyorlar.

Son olarak, TROY'un yerli ve milli bir değer olduğu ve kullanılmasıyla ülke ekonomisine katkı sağlandığı vurgulanarak, bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiği belirtiliyor.

Adını "Türkiye`nin Ödeme Yöntemi"nden alan TROY nedir?

Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan yerli bir ödeme yöntemi.

Nasıl TROY kart sahibi olunabilir?

Türkiye`de faaliyet gösteren 28 banka ve 20 elektronik para kuruluşunun müşterileri, buralara başvurarak hali hazırda kullandıkları kartlarını TROY logolu kartlar ile değiştirebilir veya yeni kart talebinde bulunabilir.