Tadı ve görüntüsü ile baklava bayramların baş tacıdır. Ancak enfes tadına rağmen baklava çoğunlukla usta işi olarak görülür ve hazır alınır. Artık bayramlarda baklavayı hazır almayacaksanız. Evinizde üstelik çok pratik bir şekilde yapıp, misafirlerinize servis edebileceksiniz. Hazır yufkadan yapıldığı anlaşılmayan hazır yufkadan yapılan baklava tarifini sizler için paylaşıyoruz. İşte detaylar…

HAZIR YUFKADAN KISA SÜREDE BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Hazır yufka ile baklava yapacaksanız söylendiği gibi 40 kat yufka değil 20 kat yufka kullansanız da yeterli olacaktır. Bu tarif ancak hazır yufka kullanıldığı zamanlarda geçerlidir. İşte hazır yufka baklava tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı…

Hazır yufkadan baklava malzemeleri

HAZIR YUFKADAN BAKLAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

-          1 çay bardağı kadar sıvı yağ

-          1 paket baklavalık yufka

-          Baklavalık pirinç Antep fıstıkları

-          9 yemek kaşığı kadar tereyağı

Şerbeti İçin:

-          2 su bardağı toz şeker

-          3 su bardağı su

-          1 yemek kaşığı kadar limon suyu

hazır yufka baklava tarifi

Öncelikle baklava şerbetini hazırlayın. Şerbetin baklava pişene kadar soğuması gerekiyor.

-          Bir tencereye toz şeker ve suyu koyun,

-          Orta ateşte 12 dakika kadar kaynatın,

-          Şerbeti ocaktan aldıktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kadar limon suyu ilave edin,

-          Şerbeti oda sıcaklığında soğuması için bırakın. Şimdi ise baklava yufkasının yağına geçebiliriz.

HAZIR BAKLAVA NASIL YAPILIR?

Şerbet hazırlandıktan sonra tepsiye ve yufka arasına sürülecek yağı hazırlamamız gerek. Küçük bir tavaya 9 yemek kaşığı tereyağını eritin. Yağ üzerinde köpük oluşacaktır onları kaşık yardımıyla tavadan alın. Ardından tereyağına sıvı yağı ekleyin ve kısık ateşte bir süre daha kaynatın. Sonra karışımı ocaktan alın. Şimdi ise baklava yapımına geçebiliriz. Baklava yapacağınız fırın kabına tenceredeki yağı sürün.

Sonra ise baklavalık yufkaları, fırın kabına göre kesin. Bu aşamada tam ölçülü olacak biçimde 2 kat yufka serebilirsiniz. Daha sonra iki kat yufkanın üzerine de fırça yardımıyla yağ bir güzel sürün. Ardından tekrardan 2 kat yufka serin. Baklavaların tam ortasına Antep fıstıkları, fındık ya da ceviz parçaları serpebilirsiniz. Üzerine ise kalan tüm yağı ekleyip bıçak ile baklava dilimleri kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında baklavanızı alın. Fırına aldıktan sonra 35 dakika ile 40 dakika arasında baklavayı pişirebilirsiniz. Ara ara fırını kontrol ederek baklavaların kızardığından emin olun. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğuk şerbetinizi yavaş yavaş dökün. Üzerine de toz Antep fıstıklarını dökebilirsiniz.

hazır yufkadan baklava nasıl yapılır

Hazır Yufka ile Baklava Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

-          Şerbetin sıcak değil soğuk olmasına dikkat edin.

-          Yufkanın kurumamasına özen gösterin.

-          Tepsi ölçünüz önemlidir. Yufkanın boyunu tepsinin genişliğine göre belirleyebilirsiniz.

-          Baklava yağının kararmadan alınması gerekiyor. Tenceredeki yağı eritirken üzerinde biriken köpükleri almak bilhassa önem arz ediyor.

Muhabir: Yusuf Emini