Yemeksepeti, 2019'dan Mayıs 2023'e kadar olan dönemi kapsayacak şekilde, ülkenin dört bir yanındaki on binlerce üye restoranı üzerinden elde ettiği satış verileriyle derlediği Türkiye'nin Tatlı Haritası'nı paylaştı. Haritada, çıkış ve düşüşleriyle şaşırtan tatlılar öne çıktı.
Türkiye'nin Tatlı Haritası'nda dikkati çeken performansıyla ekler, 2021'den itibaren 7. sıradan 4. sıraya yükselerek 2022 ve 2023'te zirveye yerleşti. Sütlaç, istikrarlı biçimde ikinci sırada yer alırken, waffle, istikrarlı bir şekilde üçüncü sırada pozisyon elde etti. Sufle ise 2022 ve 2023'te sırasıyla 4. ve 6. sıraya geriledi.
BEKLENMEDİK DEĞİŞİMLER
Geleneksel lezzetlerden baklava, 2019'da 11. sıradan 2023'te 4. sıraya yükseldi. Çıkış yapanlar listesinde ise geleneksel tatlılar olarak tulumba ve güllaç yer aldı.
Sabit kalmayı tercih eden kazandibi ve trileçenin sadık bir tüketici kitlesi olduğu belirlendi. Mozaik pasta ve Kemalpaşa tatlısı gibi lezzetlere olan ilginin bir bölümü yeni tatlara kayarken, bu hareketli "tatlı arenasının", çeşitlilik ve tüketicinin değişen damak zevklerinin bir yansıması olarak, gıda endüstrisi ve restoranlar için de tüketicinin beğenisine göre hizmetlerini güncellemeleri adına büyük önem taşıdığı kaydedildi.