Şeker hastalığından mide rahatsızlıklarına kadar birçok noktada sağlığa fayda sağlayan sebze dünyanın her yerinde kabul görmüş bir öneme sahip. Patates cipste, salatada, sulu ve fırın yemeklerinde, hamur işlerinde derken sofraların da vazgeçilmezi aynı zamanda. Türkiye'nin verimli topraklarında üreticinin emeğiyle harmanlanan sebzede bu yıl bereketli bir sezon yaşanıyor.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde ekimi yapılan sebzenin hasat mevsimi sona erdi. 6 yıl önce çiftçilerin alternatif sebze üretimine yönlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların önemi artarak devam ediyor.

ÇİFTÇİ SEZONDAN MEMNUN

Korkuteli ilçesi Osmankalfalar Mahallesi'nde patates üretimi yapan Derya Gürler de sezondan memnun kalan üreticiler arasında yer alıyor. Tarlasında hasadı tamamlayan çiftçi Derya Gürler, yayla toprağının verimiyle istenilen kıvamda patates üretimini gerçekleştirebildiklerini İhlas Haber Ajansı'na aktardı. Gürler sezon verimliliğiyle ilgili 'Şehzade Korkut diyarı Osmankalfalar Mahallesi'nde patates hasadını tamamladık. Yayla toprağının verimli olmasıyla güzel bir patates elde ettik. 1 dönüm tarlada 4-5 ton arası verim aldık. Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun son patatesleri. Şu an tarlada 20 TL'den satılıyor" ifadelerini kullandı.

Uzun süredir devam eden yayla patatesinde hastalık bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı aktaran Gürler, sözlerine şöyle devam etti:

'Yetiştirdiğimiz yayla patatesinde herhangi bir hastalık yoktur. Kaliteli ürün elde edebilmek için sürekli bakım yapıyorum. Gerektiğinde suyunu, gübresini vererek bakım yapıyorum. Bu yıl rekoltede biraz düşüş var. Olana bereket ediyoruz'