Patates kızartmasının dışında lezzetli ve besleyici bir alternatif arayanlar için taze fasulye kızartması harika bir seçenek olacaktır. Hem sağlıklı hem de doyurucu olan bu tarif, sofralarınıza renk katacak ve sevdiklerinize farklı bir lezzet deneyimi sunacaktır.
Taze Fasulye Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
Taze fasulye
Su
Yağ
Tuz
Mısır unu ya da buğday unu
Yapılışı:
1. Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın ve bütün halde bırakın.
2. Kaynamış suda derin bir tencerede fasulyeleri iyice pişene kadar haşlayın ve pişmeye yakın tuzunu ekleyin.
3. Haşlanan fasulyeleri süzün ve biraz soğumaya bırakın. Eğer fasulyelerin tuzu yeterli gelmediyse biraz daha ekleyip harmanlayın.
4. Teflon bir tavaya biraz yağ koyun.
5. Geniş bir kaba unu koyup, fasulyeleri una bulayın ve ardından tek tek tavaya dizin.
6. İster kısık ateşte ister normal ateşte alt üst kızartın ve servis tabağına alın.
Not: Alt üst kızartması için ikili krep tavası kullanabilirsiniz. Böylelikle fasulyeleri tek tek çevirmek zorunda kalmazsınız.
Taze fasulye kızartması, hem pratik hem de besleyici bir seçenek olup, özellikle çocuklarınızın sebze tüketimini artırmak için harika bir alternatiftir. Afiyet olsun!