Ramazan

Oruçluyken Susuz Kalmamak İçin 7 Etkili Yöntem! Sahurda Tüketilmesi Gereken Besinler Neler?

Oruç tutanlar için altın bilgi! Susuzlukla başa çıkmak için ne yapmalı? Hangi besinler tüketilmeli?

Abone Ol

Ramazan ayında oruç tutarken susuzluk hissini en aza indirmek isteyenler nelere dikkat etmeli? Gün boyu enerjik kalmak için doğru beslenme stratejilerini uygulamak büyük önem taşır. İşte oruçluyken susamamak için dikkat edilmesi gerekenler ve sahurda tüketilmesi önerilen besinler…

Sahurda hangi besinler susuzluk hissini en aza indirir?

Ramazan ayında iftar ile sahur arasında kalan sürede en az 8-10 bardak su içmeye özen göstermek oldukça önemlidir. Suyu bir anda değil, iftar sonrasından itibaren yavaş yavaş tüketmek hazmın kolay olması açısından dikkat edilmesi gereken detaylar arasında yer alıyor.

Oruçluyken susuz kalmamak için sahurda doğru besinleri tüketmek ve su dengesini korumak oldukça önem taşır. Yukarıdaki önerileri uygulayarak hem susuzluk hissini en aza indirebilir hem de gün boyu enerjinizi koruyabilmek oldukça önemlidir.

Oruç tutarken günün daha sağlıklı ve yıpranmadan tamamlanması için bu uyarılara kulak vermek oldukça önemli.

Sahurda en az yarım litre su içmenin faydası

Ramazan ayında oruç tutarken bilinçli davranırsanız hem oruç tuttuğunuz günleri daha az açlık ve susuzluk hissederek geçirirsiniz hem de daha sağlıklı olursunuz.

Sahuru kahvaltı yerine koymanın önemi

Oruç süresince uzun saatler aç kalan vücut her zamankinden daha fazla mineral ve vitamin ihtiyacı duyar. Bu sebeple de özellikle sahur öğününün atlanmaması büyük önem taşıyor. 

Sağlıklı yağ içeren besinleri tercih etmek önemli mi?

Sahurda 2 ceviz, 10 fındık, 7 badem mutlaka tüketin. Bu besinler içeriğindeki yağdan dolayı beyne tokluk sinyali gönderir. Beyin de mideyi yavaşlatarak kişinin açlığa karşı dayanma gücünü artırır. Bu nedenle özellikle sağlıklı yağ içeren besinlerin tüketilmesi büyük önem taşır.

Enerji veren yiyecekler neden seçilmeli?

Sahurda yenilen peynir, süt, yoğurt, yumurta, meyve ve pekmez gibi besin maddeleri kişiye enerji vererek gün içerisindeki performansı artırdığı için oldukça önemlidir. Aynı zamanda en kaliteli protein kaynağı olan yumurta, uzun süre tok kalmanızı sağlayan en temel besinlerden biridir.

Pide ve beyaz ekmek yemenin zararları

Ramazanda dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de ekmek seçimi. Tam tahıllı veya tam buğday ekmeği, içerdikleri lif oranı sayesinde tokluk süresini uzatarak midenin daha geç boşalmasını sağlar. Bu nedenle bu öğünde pide veya beyaz ekmek yerine bu tip ekmekler tercih edilmesi gerekir.

Sahurda kahvaltılık gevrek tercih etmenin önemi

Birçok kişi gece uyanıp yemek yemekte zorluk çeker. Dolayısıyla hemen hazırlanacak yiyecekleri tercih ederler. Bu durumda doğru tercih, kahvaltılık gevreklerdir. Özellikle gereksiz kalori almamak için düşük şekerli ve lif oranı yüksek kahvaltı gevrekleri, aynı zamanda kişiyi tok tutmaya yardımcı besinlerin başında gelir. Hafif bir yiyecek türü olduğu için de kişinin sindirim sistemini yormaz.