Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ortaokullarda başörtüsü yasağı resmen kaldırıldı!

Bir kız öğrencinin başörtüsüyle okula alınmamasının ardından gündeme gelen düzenleme, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Başörtüsü Yasağına Son! Ortaokullarda Yeni Dönem Başladı

Geçtiğimiz hafta KKTC’de büyük yankı uyandıran bir olay yaşandı. İrsen Küçük Ortaokulu’nda eğitim gören bir kız öğrenci, başörtüsü nedeniyle okula alınmadı ve İlahiyat Koleji’ne gitmesi istendi. Kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan bu gelişme sonrası KKTC Bakanlar Kurulu, kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu yeni düzenlemeyle, ortaokullarda başörtüsü yasağı kaldırıldı. Yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık ortaokul öğrencileri "bone" ve "bandana" takarak eğitim görebilecek.

Lise ve Üniversitelerde Zaten Yasak Yoktu

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Konuyla ilgili açıklama yapan KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, kararın ortaokullardaki bir sorunu çözüme kavuşturduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Lise ve üniversitelerimizde başörtüsü konusunda bir yasak bulunmuyordu. Alınan bu kararla ortaokullarda da özgürlük sağlanmış oldu" dedi.

Resmi Gazete’de Yayımlandı, Uygulamaya Geçti

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişikliği, Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenleme bugünden itibaren tüm ortaokullarda uygulanmaya başlandı.

Kaynak: Haber Merkezi