SAĞLIK

Kış aylarında vücut bağışıklığını arttırmanın yolları

Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların arttığı kış aylarında vücut bağışıklığı büyük önem arz ediyor. Bunun için etkili beslenmek ve egzersiz yapmak şart.

Abone Ol

Kış aylarının korkulu rüyası grip ve soğuk algınlığını yenmek hem zor hem de uzun süren bir süreç. O yüzden bu hastalıklara yakalanmadan tedbir almak çok daha kolay ve mantıklı.  

Kışın hasta olmamak için iki ana başlık üzerinde durmamız gerekiyor.  

KIŞIN HASTALIKLARDAN KORUNMAK İÇİN NASIL BESLENMELİYİM 

- Özellikle C vitamini içeren gıdaları tüketmeye özen gösterin. C vitamini kışın bağışıklığımızı kuvvetlendiren önemli bir faktör. 

-Sağlık uzmanlarının sürekli önerdiği probiyotik gıdalarla beslenin. Yoğurt, kefir, gibi gıdalar bağırsaklardaki faydalı bakterileri arttırarak bağışıklığımızı güçlendirecektir. 

-Tabi ki omega-3 yağ asitleri bağışıklığımızın düzgün çalışmasını sağlayacaktır. Balık ve omega-3 bakımından zengin tohumlar vücut direnci için güçlü bir kaynak. 

-Her dönemde protein tüketiminize dikkat edin. Protein, bağışıklık hücrelerinin kritik rol oynar. Yetersiz protein tüketmek bağışıklığın düşmesine direkt etki edecektir.  

-Kış aylarında güneşe daha az çıktığımız için D vitamin alımımız düşebilir. Bunun için eczaneden D vitaminine yönelik ek alabilir veya uskumru, ton balığı veya yumurta sarısı gibi D vitamini bulunan gıdalar tüketebiliriz. 

-Sıvı tüketimi havaların soğuk olmasından dolayı ihmal edilebilir ancak yeterli sıvı bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına önemli ölçüde yardımcı olur.  

KIŞIN EGZERSİZİ UNUTMAYIN 

Beslenmeden sonra bağışıklığı korumak için en önemli faktörlerden biriside egzersiz yapmaktır. Basit hareketler vücut direncinin arttıracaktır. Ayrıca düzenli uyku sağlığın korunmasında baş rol oynayacaktır.