Hint ve Yunan coğrafyasında şifa amacıyla kullanıldığı bilinen tarçın ve bal, kalp ömrünü uzatıyor. Hem teker teker hem de bir araya gelmiş haliyle şifa kaynağı olma özelliği ortaya koyuyor.

Peki bu ikisinin karışımı nelere şifa oluyor? İşte tarçın bal karışımının şifa sırları:

tarcin-bal-2.jpg

BAL TARÇIN KARIŞIMI ŞİFA DAĞITIYOR

Vücuttaki mikrobu öldüren bal ve tarçın karışımı bağışıklığı kuvvetlendirir.

Bal ve tarçın karıştırılıp tüketildiğinde; bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda da doğal bir antibiyotiktir. Birçok vitamin ve yüksek miktarda demir içeren karışım, vücudu bakteri ve virüslere karşı korur.

İdrar yolu enfeksiyonunu tedavi ederek, idrar yollarında oluşan mikropları öldürür.

Hindistan ve Japonya'da yapılan araştırmalarda da bal ve tarçının midedeki gazı giderdiği belirlenmiştir.

Bu karışım midede asit oluşumunu engeller ve en ağır yemekleri dahi kolayca sindirmenizi sağlayarak, sindirime yardımcı olur.

tarcin-bal-4.jpg

ŞİFASI ANTİK YUNAN'DAN BERİ BİLİNİYOR

Eski Yunan ve Ayurvedikler ise balı, erkeklerin spermlerini kuvvetlendirmek için kullanmışlardır. Bu sayede çocuk sahibi olmak isteyenlerin tedavi edildiğine inanılırdı.

Bal ile toz tarçını karıştırarak kahvaltıda kızarmış ekmekle birlikte yiyebilirsiniz. Kolesterolü düşürür ve kalp krizini önlemeye yardımcı olur. Tarçınlı balın düzenli olarak tüketilmesi kalp sağlığını güçlendirir. Yaşlandıkça atar damarlar ve toplar damarlar esnekliklerini kaybeder ve tıkanır. Tarçınlı bal ise damarları yeniden canlandırıyor.

Ayrıca yine gece yatmadan önce bu karışımdan bir kaşık alırsanız, sabaha daha rahat ve keyifli uyanırsınız. İki yemek kaşığı bal ve üç yemek kaşığı toz tarçın kolesterol hastasına verildiğinde iki saat içerisinde kandaki kolesterol oranının %10 azaldığı görüldü.

Günde üç kez alındığında kronik kolesterol dahi tedavi edilebiliyor. Günlük olarak yenen bal ise kolesterol şikayetlerini azaltıyor.