Hamas’ın silahlı kanadı, cumartesi günü Gazze’de olduğu düşünülen birkaç İsrailli rehinenin yer aldığı bir görüntü yayınladı. Görüntüler, kırılgan ateşkesin ilk aşamasının sona ermesine yaklaşırken ve sonraki adımlara dair belirsizlik sürerken paylaşıldı.

Kassam Tugayları tarafından yayınlanan ve AFP tarafından henüz doğrulanamayan videoda, yüzleri görünen üç kişi yer aldı. Bunlardan ikisinin Şubat ayında serbest bırakılan rehineler olduğu düşünülürken, üçüncü kişi İsrail hükümetine kendisini serbest bırakması çağrısında bulundu.

İki kişinin yüzlerinin bulanıklaştırıldığı videoya, “Sadece bir ateşkes anlaşması onları hayatta geri getirir” mesajı eşlik etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi, yayınlanan yeni görüntüleri “Hamas propagandası” olarak nitelendirerek reddetti.

Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, “Hamas terör örgütü bu akşam bir başka acımasız propaganda videosu yayınladı ve rehinelerimize psikolojik savaş mesajları verdirmeye çalıştı” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, ateşkesin ilk aşamasının sona ermek üzere olduğu vurgulanarak “İsrail, Hamas propagandasıyla sindirilmeyecek” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi