Selçuk Bayraktar kimdir, hayatı ve biyografisi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Sümeyye Erdoğan nişanlısı kim Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, bugün yapılacak nikah töreni öncesinde Huber Köşkü'nden ayrıldı detaylar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, bugün yapılacak nikah töreni öncesinde Huber Köşkü'nden ayrıldı.
Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar, Küçükçekmece Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde kıyılacak nikah öncesi siyah renkli BMW marka gelin arabasıyla konvoy eşliğinde Tarabya'daki Huber Köşkü'nden çıktı.
Gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı.
Tasarımcıları arasında olduğu insansız hava aracının yanı sıra Sümeyye Erdoğan'ın nişanlısı olarak da son günlerde sık sık gündeme gelenSelçuk Bayraktar kimdir merak ediliyor. 14 Mayıs Cumartesi günü Sümeyye Erdoğan ile evlenecek olan Bayraktar, Baykar makinelerinin sahibi olan Özdemir Bayraktar'ın oğludur. Selçuk Bayraktar biyografi bilgileri arasında birçok başarı yer almaktadır. Dünya da ilk kez insansız hava araçlarının uçuş deneylerinin yanı sıra, uçuş kontrol ve güdümü, hava-yer robot takımlarının koordinasyonu ile ilgili bilimsel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bu çalışmalarından ötürü MIT (Massachusetts Institute of Technology)'de burslu doktora teklifi de almıştır. Teklifi kabul ettikten sonra ise "İnsansız helikopter sistemlerine agresif manevra yapma kabiliyeti kazandıracak otomatik uçuş kontrol algoritmaları" çalışmaları yapmıştır. Sümeyye Erdoğan nişanlısı kim sorularının sorulmasına neden olan Selçuk Bayraktar hakkında detaylı bilgiler haberkita.com'da.
SELÇUK BAYRAKTAR KİMDİR?
Son günlerde adı sıkça duyulan Selçuk Bayraktar aslen Trabzonludur ve 1980 yılında doğmuştur. İstanbul'un Sarıyer İlçesinde doğan Bayraktar'ın Haluk ve Ahmet adında iki kardeşi vardır. Önce 1997 senesinde Rober Koleji'nden mezun olan Selçuk Bayraktar ardından İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde eğitim hayatına devam etmiştir. Mühendislik Bölümünü bitirdikten sonra ise University of Pennsylvania’nın GRASP laboratuvarına başvurmuş, stajı kabul edilince de burs alarak önce yüksek lisans, ardından University of Pennsylvania'da insansız uçaklar üzerine 2004 yılında master yapmıştır. Eğitim hayatı boyunca büyük başarılar elde Selçuk Bayraktar biyografi bilgileri arasında ödüllü akademisyenlerden biri olan Prof. Dr. George Pappas’ın yardımcısı olarak araştırma asistanlığı görevi de yer almaktadır. Master'ını tamamladıktan sonra Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) robotik kontrol sistemleri konusunda doktora yapan Bayraktar özgün ve milli olarak çalışılan İnsansız Hava Aracı Sistemleri’nin gömülü yazılım geliştirme, seyrüsefer algoritmaları, aviyonik sistem mimarisi ve uçuş kontrolleri gibi birçok konuda çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca aile şirketleri olan Baykar Makina'da 2007 yılından bu yana teknik müdürlük yapmaktadır. Çalışmalarıyla Türkiye'de de büyük başarılar elde etmiştir. Sümeyye Erdoğan nişanlısı kim sorusunun yanıtı bu şekildedir.
SELÇUK BAYRAKTAR BİYOGRAFİ BİLGİLERİ ARASINDAKİ DİKKAT
ÇEKEN AYRINTILAR
Selçuk Bayraktar'ın çalışmalarını yürüttüğü insansız hava
aracı 17 Aralık 2015 yılında Roketsan şirketinin
geliştirdiği füze ile Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü
şekilde yapılan atış testinde tam isabet hedefleri vurmuştur.
Başarıları arasında "Türkiye’nin ilk döner kanat İHA Sistemi
Malazgirt İHA tasarımı", milli İHA olma özelliğine sahip
"Bayraktar Mini İHA tasarımı" ve "TB2 İHA Sistemi ile Milli Füze
atışını başarıyla tamamlama" gibi bilgiler de yer almaktadır.
SELÇUK BAYRAKTAR'IN AİLE ŞİRKETİ BAYKAR MAKİNA
1984 yılında kurulan ve adını Bayraktar Kardeşler'den alan şirket Makina Yüksek Mühendisi olan Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar tarafından kurulmuştur. Şirketin amacı otomotiv sektörünü dişli kutusu, motor, pompa gibi parçaları yerli üretimde imalat yapma amacıyla kurulmuştur. Yaklaşık 120 kilil bir ekip ile araştırma ve geliştirmenin yanı sıra Elektrik Güç Birimleri, Otomatik İniş ve Kalkış Sistemleri, Servo Aktüatör, Görev Bilgisayar Sistemleri gibi teknik, elektronik ve yazılımsal çalışmalar yapmışlardır. İnsansız hava araçlarının kanatsız uçuşu için tasarımlar ve protoripler üretmişlerdir. İnsansız Hava Aracı (İHA), drone ismiyle de sıklıkla anılır. Uzaktan kumanda edilebilen uçaklar olan dronelar iki sınıfa ayrılır: Uzaktan kumanda edilerek uçan uçaklar ve kendiliğinden belli bir uçuş güzergahı üzerinden otomatik olarak hareket edebilen uçaklar. Üretim amacı keşif olan insanlar hava araçları, günümüzde birçok saldırı görevinde de kullanılmaktadır. Militanlara karşı birçok başarılı saldırı gerçekleştiren bu hava araçları çoğu zaman sivil hedefleri de vurarak insan ölümlerine neden olmaktadır. İHA'lar keşif ve savaş amaçları dışında amaçlarda da kullanılabilirler. Son zamanlarda yangın söndürmek amacıyla kullanılan insansız hava araçları da vardır. Bu araçlar genellikle normal savaş uçaklarının yapamayacağı zor, kirli ve tehlikeli görevlerde kullanılır.