ABD'nin Orta Doğu özel temsilcisi Steve Witkoff, pazar günü yaptığı açıklamada İsrail ile Filistinli grup Hamas arasında bir ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasıyla ilgili görüşmelerin bu hafta "belirlenecek bir yerde" devam edeceğini ve başarılı bir sonuca ulaşmanın yollarının aranacağını söyledi.

Steve Witkoff, Fox News'a verdiği demeçte Pazar günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır istihbarat başkanı ile “çok verimli ve yapıcı” görüşmeler yaptığını söyledi.

GÖRÜŞMELERİN YERİ BU HAFTA BELİRLENECEK

Witkoff, görüşmelerde “ikinci aşamanın sıralaması, her iki tarafın da pozisyonlarının belirlenmesi” konularının ele alındığını ve böylece "bugün nerede olduğumuzu anlayarak, bu hafta belirlenecek bir yerde görüşmelere devam edilip ikinci aşamanın başarılı bir şekilde nasıl tamamlanacağına karar verileceğini" belirtti.

Netanyahu'nun ofisi daha sonra, İsrail liderinin Pazartesi günü Gazze'deki mevcut ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasını görüşmek üzere güvenlik kabinesini toplayacağını açıkladı.

Açıklamada, Netanyahu'nun bu toplantı hakkında Witkoff'u bilgilendirdiği ve “anlaşmanın ikinci aşamasını görüşmek üzere yarın güvenlik kabinesini toplayacağı” belirtildi.

Netanyahu'nun ofisi ayrıca, Gazze ateşkes anlaşmasının birinci aşamasının uygulanmasına devam edilmesini görüşmek üzere bir İsrail müzakere ekibinin Pazartesi günü Kahire'ye gideceğini de duyurdu.

Kaynak: AA