Başkent Bakü’deki kutlamaların merkezi, tarihi İçerişehir oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde müzik grupları sahne alırken, kurulan stantlarda yöresel yemekler, geleneksel kıyafetler ve el sanatları tanıtıldı.

Nevruz’un Azerbaycan’daki simgeleri olan "Kosa ve Keçel" ile "Bahar Kız", eğlenceli sunumlarıyla kutlamalara renk katarken, halk oyunları ekipleri müzik ve dans performansları sergiledi. Cambazların heyecan verici gösterileri de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kutlamalar kapsamında Nevruz ateşi yakıldı ve etkinliğe katılanlar ateşin etrafında toplanarak gösterileri takip etti.

Azerbaycan hükümeti, Nevruz ve Ramazan Bayramı dolayısıyla ülkede 31 Mart’a kadar resmi tatil ilan etti. Bayram coşkusu tatil süresince çeşitli etkinliklerle devam edecek. Azerbaycanlılar, Nevruz Bayramı’nı köklü geleneklerle kutlamaya devam ediyor.

​​​​​​​Su Çarşambası: Evlerin etrafına çeşme suyu serpilerek doğanın uyanışı simgeleniyor.

Ateş Çarşambası: Mahallelerde büyük ateşler, evlerde ise her aile ferdi için bir mum yakılıyor.

Toprak Çarşambası: En önemli kutlamalardan biri olarak kabul edilen bu günde, mahallelerde büyük Nevruz ateşleri yakılırken, evlerde yöresel tatlı ve yemeklerden oluşan sofralar kuruluyor.

Rüzgar Çarşambası: Çeşitli geleneksel etkinliklerle rüzgarın baharı getirdiğine inanılıyor.

Ateşten atlamak ve atlarken "Ağırlığım, uğurluğum odda kalsın" (Üzerimdeki kötülük ateşte kalsın) demek, yüzük falına bakmak, yumurta boyamak ve horoz dövüştürmek de Azerbaycan’ın Nevruz gelenekleri arasında yer alıyor.