Antalya'da açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Ahmet Davutoğlu, "Tutuklanan ve gözaltına alınan gençleri serbest bırakın, bayramı aileleriyle birlikte geçirsinler. Provokatörlerin üzerine gidin ama orada bir araya gelmiş gençleri bırakın. Gençleri kutuplaştırmayın, bırakın gençler düşünceleri dile getirsinler" diye konuştu.

Partisinin Antalya il başkanlığını ziyaret eden Gelecek Partisi Genel Ahmet Davutoğlu, parti binasında gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"GENÇLERİ BIRAKIN, BAYRAMI AİLELERİYLE GEÇİRSİNLER"

Tutuklu ve gözaltındaki gençlerin bayramı aileleriyle geçirebilmesi için serbest bırakılmaları çağrısı yapan Davutoğlu, “Provokatörlerin üzerine gidin, ancak meşru protesto hakkını kullanan gençlere dokunulmasın” dedi.

“GENÇLER DÜŞÜNCELERİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLMELİDİR”

Davutoğlu, ifade özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, “Toplantı ve gösteri yürüyüşü haktır, engellenemez. Bırakın insanlar tepkilerini dile getirsin” ifadelerini kullandı. Siyasette şeffaflık ve adalet çağrısı yapan Davutoğlu, “Yolsuzluk iddiaları varsa herkes incelensin. İBB Başkanı’na soruşturma açılıyorsa, AK Partili belediye başkanları da aynı kıstasla değerlendirilsin” diye konuştu.

“DEMİRTAŞ VE ÖZDAĞ’IN TUTUKLULUĞUNA DA KARŞI ÇIKTIM”

Siyasi rakiplerinin tutukluluk hallerine de değinen Davutoğlu, “Selahattin Demirtaş ve Ümit Özdağ ile fikir ayrılıklarımız var, ancak tutuklanmalarını doğru bulmuyorum” dedi. Serap Yazıcı Özbudun’un istifasını ise “karaktersizlik ve siyasi ahlaksızlık” olarak nitelendirdi.

Kaynak: AA