Islak kek, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Canı tatlı çeken herkesin kolaylıkla yapabileceği bu tarif, pratik yapılışı ile dikkat çeker. İşte ıslak kek tarifinin detayları:

Islak Kek için Gerekli Malzemeler

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı sıvı yağ


Islak Kekin Sosu İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker


Islak Kekimizin Yapılışı

Öncelikle sosunu hazırlayalım.
Küçük bir tencereye süt, kakao, şeker, sıvıyağ ekleyerek çırpma telimizle kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynamaya başladığında kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.


Keki için,

Yumurta ve şekeri koyu kıvama gelinceye kadar çırpıyoruz.
Ardından sütümüzü ve sıvıyağımızı ekleyip biraz daha karıştırıyoruz.
Vanilya ile kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ilave ederek iyice özleşene kadar çırpıyoruz Kalıbımızı iyice yağlayarak kekimizin hamurunu döküp 180 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
Pişen kekimizi 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimlere ayırıp üzerine sosumuzu eşit miktarda döküyoruz.
Kekimiz sosunu güzelce çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben Hindistan cevizini tercih ediyorum. Tamamen sizin zevkinize kalmış. Damla çikolatayı da çok yakıştırıyorlar.

Ve işte bu kadar! En kolay ıslak kek tarifi hazır. Üzerini dilediğiniz gibi ceviz veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu pratik tarifi denediğinizde, sonuçtan çok memnun kalacağınıza eminim. Hem hızlı hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinize ikram etmek için de harika bir seçenek olacaktır.
 

Editör: Sadık ŞİMŞEK