Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde açılan fuarda, Tekirdağ Koyun ve Keçici Yetiştiricileri Birliği tarafından oğlak yemenin teşvik edilmesi amacıyla bir oğlak yeme yarışması düzenlendi.
Yarışmaya üç grup halinde toplam beşer kişiden oluşan ekipler katıldı.
Yarışma öncesinde, her masaya 10 kilogram pişmiş oğlak eti yerleştirildi ve yarışmacılar masaların başına alındı.
Yarışmanın startının verilmesiyle birlikte, yarışmacılar etleri neredeyse çiğnemeden mideye indirmeye çalıştı.
Kıyasıya bir oğlak eti yeme mücadelesinde birinci olan grup, 10 kilogram eti 10 dakikada tüketerek yarışmanın galibi oldu.
Diğer iki grup ise sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Oğlak yeme yarışmasında birinci olan gruptan Yılmaz Songün, yaptığı açıklamada amaçlarının eğlenmek olduğunu belirtti.
Songün, “Çok zorlandık, oğlağı yiyip bitirmeye çalıştık. Karnımız da toktu. Amaç eğlence yani,” dedi.