Kandil zamanı geldiğinde her yerde kandil simidi tarifi görebilirsiniz. Ancak ölçülü ve tam istediğiniz gibi bir kandil simidi tarifine öyle her yerden ulaşamazsınız. İşte size tam istediğiniz gibi ağızdan dağılan bir kandil simidi tarifi ile geldik. İşte Kandil simidi tarifi ayrıntıları…

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ NELERDİR? KANDİL SİMİDİ TARİFİ!

-          125 gram tereyağı (yarım paket)

-          Yarım çay bardağı sıvı yağ

-          2 yemek kaşığı yoğurt

-          1 çay kaşığı tuz

-          Eğer evinizde varsa, 1 tatlı kaşığı mahlep

-          3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

-          Beyazı dışına koyacak şekilde 1 yumurtanın sarısı

-          1 yemek kaşığı sirke

-          1 yemek kaşığı şeker

-          1 tatlı kaşığı kabartma tozu

AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Kandil simidinin yapımına öncelikle yoğurma kabına yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri alarak başlayalım. Güzelce malzemeleri karıştıralım.

Ardından un, kabartma tozu ve mahlebi koyup, yoğurun. Mahlep hoş koku vermesi için tercih edilir. Bir de mahlebi pastaneden alınan simitlere benzemesi için kullanabilirsiniz. Ancak evde yoksa kullanmak zorunda değilsiniz.  3 su bardağından 2 kaşık kadar fazla olacak şekilde un kullanabilirsiniz. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyiniz.

Hamur hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, önce elimizle yuvarlayın ardından da. simit şeklini verin. Simitleri önce yumurta akına sonra da susama bulayın. Yaptığınız kandil simitlerini pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Kaynak: Derya Sarıtepeci