Bakan Işıkhan, Paris'teki ziyaretinde, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) merkezinde OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Işıkhan ve Cormann, Türkiye'nin 2026'da ev sahipliği yapacağı "OECD Beceriler Zirvesi"ni ve OECD ile Türkiye arasındaki mevcut işbirliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmaları değerlendirdi.

Ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'ni ziyaret eden Işıkhan, burada Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Yunus Demirer ile bir görüşme gerçekleştirdi. Işıkhan, ziyaretine ilişkin X hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerin güçlenmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Sayın Büyükelçimize ve Büyükelçilik personeline başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Işıkhan, ayrıca beraberindeki heyetle birlikte Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu'na giderek, burada Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe tarafından ağırlandı.

Başkonsoloslukta, Fransa’daki Türk vatandaşları ve Türk sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya gelen Işıkhan, Fransa’da yaşayan Türklerin emeklilik, sağlık, iş ve vergi gibi konulardaki sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, burada yaptığı konuşmada, "Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın en içten selam ve muhabbetlerini siz kıymetli vatandaşlarımıza, kardeşlerimize iletmek istiyorum." dedi.

Işıkhan, Fransa’da yaşayan Türk vatandaşlarının karşılaştığı sorunların farkında olduklarını belirterek, bu sorunlara çözüm üretmenin kendi çalışma alanlarının önemli bir parçası olduğunu ifade etti.

Yurt dışında ikamet eden vatandaşların yaşadığı sıkıntıların ve ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla araştırmalar yaptıklarını ve projeler geliştirdiklerini dile getiren Işıkhan, "Esas önemli konu, burada, Fransa'da yaşadığınız farklı alanlardaki sorunlarınızı belirleyerek politika stratejilerini geliştirmek olacak, inşallah." ifadesini kullandı.

Işıkhan, daha önce bir bakanlığa belge göndermenin ve cevap almanın uzun sürdüğüne dikkat çekerek, artık bunun değiştiğini ve bakanlığın tüm birimlerinin dijitalleşme sürecine girdiğini anlattı.

Bakan Işıkhan, "Artık elektronik ortamda her türlü soruya yanıt vermek durumundayız." dedi.

Gurbetçilerin Almanya ve Fransa’ya 60’lı yıllarda göç ettiğine değinen Işıkhan, "Siz burada büyük bir süreçten geçtiniz. Zorluklar yaşadınız. Ama şimdi yaşadığınız sorunların sivil toplum bazında örgütlenerek dile getirilmesi ve çözümü noktasında, sizin rolünüz çok önemli." değerlendirmesinde bulundu.

Işıkhan, yurt dışından gelen vatandaşların Türkiye’de sahip olabileceği araç bulundurma süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarıldığını hatırlattı.

Kaynak: AA