Lezzetiyle damak çatlatan Adana kebabını sevmeyen yoktur. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Adana kebabı fiyatları kentte kasapların tepkisine neden oluyor.
KASAPLARDAN KEBAPÇILARA FİYAT TEPKİSİ
Kebabın başkenti Adana'da ortalama 150 gram bir porsiyon Adana kebap, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde 250-300 TL aralığında, Çukurova ilçesindeki kebapçılarda ise 300-400 TL aralığında satılıyor. Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, 1 kilogram kemiksiz erkek kuzu etini 450 TL'ye sattıklarını, kebapçıların fiyatlarının pahalı olduğunu söyledi.
"VATANDAŞLARIMIZIN GÖZÜ ÖNÜNDE ETLERİNİ HAZIRLAYIP SATIYORLAR"
Adana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur konuyla ilgili İHA'ya yaptığı açıklamada “Adana Kasaplar Çarşısı'nda kemiksiz etin kilogramı 450 TL. Kasaplarımız, vatandaşlarımızın gözü önünde etlerini hazırlayıp satıyorlar. Adana bazında denetimlerimiz devam ediyor. Gönül rahatlığıyla vatandaşlarımız etlerini alıp tüketebilirler” ifadelerini kullandı.
SARUHAN YAĞMUR: FAHİŞ FİYATLARIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ LAZIM
Saruhan Yağmur Adana kebabının fahiş fiyata satıldığını belirterek “1 kilogram et ile 10 kişi doyabilirken vatandaşlar restoranlara gittiğinde bir kişilik Adana kebabı en az 350 liraya yiyor. Bu fahiş fiyatların önüne geçilmesi lazım. Ortalama fiyatlar zaten bellidir. Bir porsiyon Adana kebabın maliyeti 200 lira. Bu satılan fiyatlar akıl verici değil” dedi.