ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrail'e resmi temaslarda bulunmak üzere geldi. Ziyaret, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması yönündeki uluslararası baskıların arttığı bir dönemde gerçekleşiyor. Rubio, Tel Aviv'deki temaslarında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve muhalefet lideri Yair Lapid ile görüşmeyi planlıyor.
Rubio’nun İsrail Ziyareti, Uluslararası Müzakere Çabalarıyla Aynı Döneme Denk Geldi
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun Tel Aviv'e gelişi, ABD, Katar ve Mısır öncülüğündeki arabulucuların esir takası ve ateşkes anlaşmasının ikinci aşaması için görüşmelere başlanması çağrılarıyla aynı zamana denk geldi. Rubio'nun İsrail'e gerçekleştirdiği bu ziyaret, göreve başlamasından sonra yaptığı ilk Orta Doğu ziyareti olma özelliğini taşıyor.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, İsrail ile Hamas arasında süren esir takası anlaşmasının ikinci aşaması ve ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması yönünde artan uluslararası baskılarla birlikte İsrail'e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.
ESİR TAKASI VE ATEŞKES ANLAŞMALARININ İKİNCİ AŞAMASINA DAİR GÖRÜŞME TALEBİ
İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, Rubio, 15 Şubat Cumartesi akşamı Tel Aviv’e ulaştı ve burada İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından karşılandı. Rubio’nun bu ziyareti, ABD, Katar ve Mısır öncülüğünde yapılan uluslararası çağrılarla aynı zamana denk geldi; bu çağrılar, esir takası ve ateşkes anlaşmalarının ikinci aşamasına dair görüşmelerin başlatılmasını talep ediyor.
Bu ziyaret, Rubio'nun göreve başlamasından sonra Orta Doğu’ya gerçekleştirdiği ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor. İsrail Basın Ofisi, Rubio’nun İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Batı Kudüs’teki Başbakanlık Ofisi’nde bir araya geleceğini duyururken, görüşme sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlemelerinin beklendiğini açıkladı. Ayrıca, Rubio'nun İsrail’deki ana muhalefet partisi Gelecek Var’ın lideri Yair Lapid ile de görüşeceği belirtildi.