"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin hemen ardından yapımına başlanan 3 bin 34 konutun kura çekimi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. 

ÖRENLİ’DE SEMT PAZARI KURULDU

Hak sahiplerinin büyük bir kısmının yerleştiği Örenli konutlarında insan yoğunluğu artarken, bölgedeki hareketlilik pazarcı esnafını da harekete geçirdi. Yaklaşık 10 bin kişinin yaşayacağı öngörülen mahallede semt pazarı kurulmaya başlandı.

Binlerce kişiye yuva olan Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'ndeki kalıcı deprem konutlarındaki insan yoğunluğu artınca semt pazarı kuruldu.

Vatandaşların farklı mahallelere gitmek zorunda kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabileceği pazarın, hafta sonları bir gün kurulmaya devam edeceği belirtildi. Depremzedeler, semt pazarının hayata geçirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Örenli konutlarının eski mahallelerindeki canlılığı yakalamaya başladığını ifade etti.

 Konutların bulunduğu alanda okul ve diğer sosyal donatıların da yapımının sürdüğü bildirildi.

Binlerce kişiye yuva olan Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'ndeki kalıcı deprem konutlarındaki insan yoğunluğu artınca semt pazarı kuruldu.

BAYKAR 349 KONUT İNŞA ETTİ

Türkiye’nin savunma sanayisindeki önemli kuruluşlarından Baykar’ın Adıyaman’da inşa ettirdiği deprem konutları, vatandaşlardan tarafından takdirle karşılandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Baykar, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta toplam bin 12 konut inşa ederek depremzedelere teslim etmişti. Bu kapsamda Adıyaman’ın Örenli Mahallesi’nde de 349 konut tamamlanarak hak sahiplerine dağıtıldı.

DEPREMZEDELERDEN BAYKAR’A TEŞEKKÜR

Evlerine yerleşen depremzedeler, konutların sağlam ve güvenilir olduğunu belirterek, yaşanan artçı sarsıntıları hissetmediklerini ve kendilerini güvende hissettiklerini dile getirdi.

Depremzedeler, konutların yapımında emeği geçen Baykar yetkilileri başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür ettiklerini ifade etti.

Binlerce kişiye yuva olan Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'ndeki kalıcı deprem konutlarındaki insan yoğunluğu artınca semt pazarı kuruldu.

Kaynak: İHA