Kurban Bayramı önümüzdeki yıl hangi ayda hangi günde kutlanacağı gündeme geldi. Kurban Bayramı, Müslümanlar tarafından Hicri takvime göre hesaplama yapar. Hicri takvime göre; Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Aynı zamanda Kurban Bayramı, İslam dünyasının her sene Mekke'de hac görevini ifa ettikleri zaman dilimini de tanımlar. Peki 2025 Kurban Bayramı ne zaman? 2025 Kurban Bayramı hangi ay?” İşte ayrıntılar…

2025 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN KUTLANACAK?

2025 yılında Kurban Bayramı’nın ne zaman kutlanacağını öğrenmek isteyen kişiler aynı zamanda ne zaman tatil yapacaklarını da öğrenmek istiyor. Bundan dolayı da Diyanet İşleri Bakanlığının yayınlamış olduğu tarihlere göz atıyor.

Diyanet İşleri Bakanlığı 2025 yılı dini takvimini yayınladı. Bu takvime göre Kurban Bayramı 6 Haziran - 9 Haziran arasında olacak. Buna göre tarihler şu şekilde:

Kurban Bayramı 1. gün - 6 Haziran Cuma

Kurban Bayramı 2. gün - 7 Haziran Cumartesi

Kurban Bayramı 3. gün -  8 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 4. gün -  9 Haziran Pazartesi idrak edilecek.

KURBAN’IN İSLAMDAKİ YERİ VE ÖNEMİ!

Kurban Bayramı, İslam dininde önemi büyük olan ve her sene Müslümanlar tarafından kutlanan dini bir bayramdır. Bu bayram, İbrahim Peygamber'in Allah'a olan sevgisini ve bağlılığını göstermek için oğlu İsmail'i kurban etmek istemesiyle başlar.

Dinimizde kurban, Allah'a yakınlaşma ve şükran ifadesi, verdiği nimetlere şükredildiğini gösterir. Bu yüzden büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda bu bayram, Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirir ve toplumsal dayanışmayı artırır.

2025 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

2025 yılında Ramazan Bayramı'nın arefe günü 29 Mart Cumartesi gününe denk geliyor. 29 Mart 13.00 itibarıyla yarım gün resmi tatildir. Toplamda da 3,5 gün resmi tatildir. İşte 2025 Ramazan Bayramı tarihleri;

Ramazan Bayramı Arefe Günü: 29 Mart 2025 Cumartesi (Yarım Gün)

Ramazan Bayramı Birinci Gün: 30 Mart 2025 Pazar

Ramazan Bayramı İkinci Gün: 31 Mart 2025 Pazartesi

Ramazan Bayramı Üçüncü Gün: 1 Nisan 2025 Salı

Kaynak: Derya Sarıtepeci