Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurul programı belli oldu. Türk futbolunun önemli yapı taşlarından biri olan TFF seçim hazırlığı içinde. 2024 TFF seçimleri ile başkan adayları belli oldu şimdi ise sıra seçime geldi. Peki “TFF seçimleri ne zaman, saat kaçta 2024? TFF başkan seçimi ne zaman?” İşte bu sorulara dair yanıtlar…

2024 TFF BAŞKAN SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

TFF başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü Ankara'daki JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak toplantıda mali genel kurulun yanı sıra başkanlık seçimi de yapılacak. Seçimde 321 delege oy kullanma hakkına sahip.

TFF Genel Sekreterliğine başvurular yapıldı ve bu başvuruların ardından yeterlilik şartları ve başvuru belgeleri incelenerek başkan adayları belli oldu. Yeni seçilecek TFF Başkanı, Haziran 2027 yılına kadar görev yapacak.

2024 TFF BAŞKAN ADAYLARI KİMLER?

2024 TFF başkanlık seçimlerinde aday oldu. İşte o isimler;

- Sayın İbrahim Ethem HACIOSMANOĞLU

- Sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ

- Sayın Servet YARDIMCI

TFF Başkan adayları, İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Mehmet Büyükekşi ve Servet Yardımcı oldu. Yapılan açıklamanın devamında “ TFF Genel Sekreterliği'ne yapılan diğer adaylık başvuruları, TFF Statüsünün 38/1. maddesinde belirtilen Başkan Adaylığına ilişkin koşulları taşımadığından kabul edilmemiştir” dedi.

Adaylık başvurusu kabul edilen Servet Yardımcı, TFF başkan adaylığından çekildiğini yaptığı yazılı açıklamasıyla duyurdu.  Servet Yardımcı, UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de çekildiğini ifade etti.

Söz konusu 3 adayın başkanlık seçimine girebilmesi için kongre günü Genel Kurul Divanı'na, delegelerin 5'te 1'inden (65 delege) alacakları ıslak imzalı destekleri sunmaları isteniyor. Her delege bir başkan adayı için imza verebiliyor.

Kaynak: istiklal.com.tr