YÖK’ten yapılan açıklamaya göre, Antalya Diplomasi Forumu dolayısıyla kentte bulunan Özvar, Ukrayna’da milyonda bir görülen "ablefaron-makrostomi sendromu" ile dünyaya gelen ve savaş nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınan Popazav’la bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiği 15 ameliyatla göz kapakları ve ağız yapısı oluşturulan Popazav’ın, ilerleyen günlerde kendi dokularından kulak yapılmasına yönelik bir ameliyata daha alınması planlanıyor. Prof. Dr. Erol Özvar, küçük Myhailo’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek sağlık durumu hakkında Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan’dan bilgi aldı.

Ziyareti sırasında doktorlar ve hastane personeline özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Özvar, tedavi sürecindeki başarıları takdirle karşıladığını ifade etti.

"BÖLGELERİN KALKINMASINDA ÜNİVERSİTELERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"

Akdeniz Üniversitesi’ndeki temasları çerçevesinde senato toplantısına da katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversitelerin yükseköğretim politikaları içerisindeki stratejik rolüne dikkat çekti.

Yükseköğretimin artık sadece belirli bir kesime hizmet eden yapısından çıktığını vurgulayan Özvar, "Türkiye, özellikle 2000’li yıllardan itibaren bu alanda küresel eğilimleri yakalayarak önemli bir dönüşüm gerçekleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Üniversitelerle doğrudan temas kurmayı önemsediklerini belirten Özvar, bu ziyaretlerin Türkiye'nin küresel yükseköğretim sistemindeki konumunu değerlendirme noktasında kıymetli birer fırsat sunduğunu dile getirdi.

Üniversitelerin farklılaşmasının, hem kaynakların verimli kullanımı hem de rekabet ile iş birliği kültürünün gelişimi açısından belirleyici olduğunu ifade eden Özvar, şu açıklamalarda bulundu:

"Üniversiteler birbirine benzememeli. Daha ziyade güçlü yönleriyle birbirinden farklılaşmalı. Bu, kaynakların etkin kullanımı bakımından ve hem rekabet hem de işbirliği imkanlarının daha fazla motive etmesi noktasında önemli. Bu açıdan bazı üniversitelerimiz araştırma üniversitesi bağlamında destekleniyor. Bazı üniversitelerimiz bölgesel kalkınma misyonuyla hareket etmeye çalışıyor. Bazı üniversitelerimizi de kalkınma planlarında öncelikli alanlarda bir uzmanlık yakaladığı takdirde destekliyoruz."

Araştırma üniversitelerinin güçlü kaynaklarla desteklendiğine dikkati çeken ve her üniversitenin araştırma üniversitesi olabileceğini vurgulayan Özvar, Akdeniz Üniversitesinin de 4 aday araştırma üniversitesinden biri olduğunu belirtti.

Toplantının ardından Akdeniz Üniversitesinin yeni hastane binasının inşaatında incelemelerde bulunan Özvar, 26 Mart'ta yangın meydana gelen acil servis binasını da ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÖLGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLERİ İLE TOPLANTI

Özvar ayrıca Antalya temasları kapsamında bölge üniversiteleri rektörleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin, Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Fadıl Sözen, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Ekinci, Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen katıldı.

Kaynak: AA