Gündem

Yerin 200 metre altında ilk sahur

Zonguldak’ta görev yapan madenciler, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin 200 metre altında mesai arkadaşlarıyla birlikte yaptı.

Loading...

Abone Ol

Zonguldak’ta görev yapan madenciler, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında mesai arkadaşlarıyla birlikte yaptı. Ülke ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz çalışan maden işçileri, zorlu mesailerine sahur sofralarını da ekledi.

Karaelmasın Peşinde Sahur Vakti

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde bulunan özel bir maden ocağında çalışan işçiler, gece vardiyası sırasında sahur vakti geldiğinde üretime ara verdi. Yer altında yüzlerce metre derinlikte, doğayla mücadele ederek kazdıkları kömürü ekonomiye kazandıran madenciler, sahur için küçük bir mola verdi.

Emeğin Sofrasında Paylaşım ve Kardeşlik

İşçiler, sahur için yanlarında getirdikleri domates, salatalık, konserve, soğan, peynir, zeytin ve ekmek gibi yiyecekleri masaya koyarak sofralarını kurdu. Yorgunluklarına rağmen neşeyle sohbet eden madenciler, ekmeklerini bölüşerek sahurlarını yaptı. Sahurun sonunda ezan okunurken dua eden işçiler, bu kutsal ayı çalışma arkadaşlarıyla birlikte geçirmenin manevi huzurunu yaşadı.

"Biz Burada da Bir Aileyiz"

Her ne kadar Ramazan’ın ilk sahurunda ailelerinden uzak olsalar da birbirlerine destek olan madenciler, "Biz burada da bir aileyiz" diyerek kardeşlik ruhuyla sofralarını paylaştı. Kömür karasına bulanmış elleriyle lokmalarını paylaşan işçiler, yerin metrelerce altında, emekle ve dayanışmayla Ramazan ayını karşıladı.

"Madenden Çıkan En Değerli Cevher Arkadaşlarımız"

15 yıllık maden işçisi olan Can Köseli, Ramazan ayının ilk sahurunu yerin derinliklerinde, mesai arkadaşlarıyla birlikte geçirdi. Sahur sonrası işlerine devam etmek üzere hazırlanan Köseli, maden işçiliği ve dostluklarının önemine değindi.

"Kömür Değil, Emniyet Önceliğimiz"

15 yıldır madencilik yapan ve son 5 yıldır çavuş olarak görev yapan Köseli, "Bugün Ramazan’ın ilk günü ve bu önemli zamanı, yerin altında arkadaşlarımızla birlikte geçirmek nasip oldu. Peynir, domates, soğan, salatalık ve en değerlisi, arkadaşlarımızla sahurumuzu yaptık. Ramazan’ın ruhunu burada, bir aileyken yaşamak da çok özel. Bizim için en önemli şey, kömür değil, emniyet. Her zaman söylediğimiz gibi, önceliğimiz kazasız ve sağlıklı şekilde çalışmaktır. Bugün sahurumuzu yapıp, işimize devam edeceğiz, ancak önemli olan burada birbirimize destek olmak ve emniyeti en üst seviyede tutmaktır." dedi.

"Ailemizi Burada Buluyoruz"

Ailesinden uzak olmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten Köseli, "Evde fazla vakit geçiremiyoruz, ama burada arkadaşlarımızla geçirdiğimiz zaman çok kıymetli. Biz burada bir aileyiz. Ailemizden ayrı olmak zor, ancak birlikte bu zorlukların üstesinden geliyoruz. Hepimizin tek dileği, buradan sağ salim çıkıp, sevdiklerimize kavuşmaktır. Ramazan ayının bu ilk sahurunda, tüm madenci arkadaşlarım için kazasız belasız bir çalışma dilerim" diye konuştu.