Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında, deniz turizminde yaşanan yükselişle Türkiye'nin yerli ve yabancı tekneler için önemli bir destinasyon haline geldiğini belirtti. Teknelerin barınma ve bağlanma yeri ihtiyacı için gerekli altyapı çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Uraloğlu, son dönemlerde yat turizmine olan ilginin arttığını ifade etti.
Uraloğlu, Türkiye'nin coğrafi konumu, iklimi ve yatların seyir güzergahlarında bulunması nedeniyle yüksek bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. Yat turizmindeki artışla birlikte, Türkiye'ye uğrak yapan teknelere hizmet verecek noktaların da artması gerekliliğinin doğduğunu belirten Uraloğlu, kıyı kentlerinde bulunan çeşitli deniz araçlarının bağlama ve barınma yeri sorununu çözmek için bakanlık olarak gerekli projelerin hayata geçirilmesi konusunda tüm desteklerini sunduklarını aktardı.
Denizcilik sektörüne yapılan yatırımlara da değinen Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonu ve kaptanlığı altında denizcilik sektöründe büyük mesafeler kat ettiklerini ifade etti. 2002 yılında 41 olan yat limanı sayısını, son açılan 330 yat kapasiteli İzmir Yeni Foça Yat Limanı ile 63'e çıkardıklarını belirtti. 2002'de 8 bin 500 olan yat limanı kapasitesini yaptıkları yatırımlarla yüzde 194 artırarak 25 bin 38'e yükselttiklerini vurgulayan Uraloğlu, yapımları devam eden ve planlanan projelerle yat limanı sayısını 74'e, tekne bağlama kapasitesini ise 29 bin 29'a çıkaracaklarını kaydetti.
Uraloğlu, Muğla'da Dalaman ile Datça, Antalya'da Gazipaşa ile Demre, İstanbul'da Haliç ve Tekirdağ'da Tekirdağ Yat Limanı gibi projelerin devam ettiğini belirterek, bu yat limanlarının toplam kapasitesinin 2 bin 291 tekne olduğunu ifade etti. Ayrıca, toplam yat limanı kapasitesini 1,700 daha artıracak olan İzmir'deki Şifne, Çeşmealtı ve Şakran, Mersin'deki Aydıncık, Çanakkale'deki Lapseki yat limanlarında da planlamaların sürdüğünü sözlerine ekledi.