TOKİ 250 bin konut başvurularının ne zaman başlayacağı Aralık ayı biterken araştırılmaya devam ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ), "250 Bin Sosyal Konut Projesi" adı altındaki sosyal konutların ihalelerinin geçtiğimiz haftalarda başladığını duyurmuştu. Peki “TOKİ 2025 başvuru ne zaman?” İşte TOKİ 250 bin konut başvurusuna dair ayrıntılar...
2025 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN? 250 BİN TOKİ KONUT BAŞVURUSU!
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak adlandırılan "250 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında tüm konutların ihale tarihleri belirlendi. Kütahya’nın Altıntaş İlçesi’ndeki konutların ihalesiyle başlayan süreç Haziran 2025’te tamamlanacak.
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "250 Bin Sosyal Konut Projesi" kapsamında tüm konutların ihale tarihleri belli oldu. Süreç, Kütahya’nın Altıntaş İlçesi’ndeki konutların ihalesiyle başlayan süreç Haziran 2025’te tamamlanacak.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum projeyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı; Asrın felaketi sonrası öncelikli gündemimiz hep 11 şehrimiz oldu. İlk Evim İlk İş Yerim projemizde biraz yavaşladık ama hiç durmadık. Ekim ayı itibarıyla 88 bin 743 konutun ihalesini tamamladık, 24 bin 343 konutun hak sahiplerini belirledik. Şimdi deprem bölgesinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirirken, Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut hamlesiyle de dar gelirli vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak için yeni takvimimizi oluşturduk. İlk ihalesini de bugün gerçekleştirdik. Sözünü verdiğimiz her şeyi yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İhale tarihlerine TOKİ'nin internet adresinden ulaşabilirsiniz.
TOKİ ALT GELİR GRUBU BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
- T.C. vatandaşı olması gerekiyor,
- Projenin yer aldığı il ya a ilçe sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak. Bunun dışında projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması. Eğer Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekir.
- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olmalıdır.
- Kendisine eşine ya da velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun ancak tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri dışında bir yerin olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç)
- Başvuru tarihinden itibaren 25 yaşını doldurmuş olması. Ama bu şart eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor.
- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 14.000 TL olması. İstanbul ilinde gelir şartı 16.000 TL olarak uygulanıyor.
- Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukların bir defa başvuru yapması gerekiyor,
Yukarıdaki başvuru şartlarına sahip olan kişilerin;
1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin” ,
2. Kategori olan en az %40 engelli vatandaşların
3. Kategori olan Emekli vatandaşların
4. Kategori olan “Diğer alıcı adaylarının”
başvuruları ayrı olarak 4 kategoride kabul edilecektir.
BAŞVURU SAHİPLERİNDEN İSTENEN BAŞVURU BELGELERİ NELERDİR?
TOKİ başvurusunda bulunurken, başvuru sahiplerinden bazı belgeler istenmektedir. İşte o belgeler;
- Kimlik Fotokopisi,
- Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri, kredi kullanım durumuna göre T.C. Emekli Sandığından alacakları “Hak Sahipliği Belgesi”
- Engelli vatandaşlar için, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik kartının fotokopisi veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporu,
- Emekli vatandaşlarımız, Sosyal Güvenlik Kurumundan alınan Emekli Kimlik Belgesini ya da belgesi henüz çıkmadı ise emekli olduğunu gösteren belge veya yazıyı, ibraz edeceklerdir.